Turbót, kettőt

Maserati Biturbo

A Maserati 1991-ben fordított hátat az amerikai piacnak és egészen 2002-ig nem is tért vissza oda, manapság a Gran Turismo és a Quattroporte öregbíti a hírnevét a jenkik között. A szóbeszéd szerint az 1991-es kivonulás elsősorban a Biturbo néven árult modell „érdeme”, amely szinte lenullázta az itáliai gyártó renoméját a nagy vízen túl…

Bővebben...

Menő a retró?

Nissan Figaro

Az utóbbi két évtizedben az autóipar szereplői egymásra licitálva veszik elő egykor népszerű modelljeiket, hogy új köntösbe bújtatva meglovagolják a retróhullámot. Az átszabott klasszikusok közül néhány be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. A Fiat 500 egyértelműen dögös lett, ahogy a Mini és a Mustang is, viszont a Chrysler PT Cruiser és az új Beetle nem nyert elég teret. Kevesen tudják, hogy a kilencvenes évek elején a japán Nissannak is volt már retró kisautója: ez volt a Figaro.

Bővebben...

Elegáns ámokfutó

Bentley Turbo R

1999 április 12-én szomorúan támasztotta egy tahitótfalui ház oldalát egy Bentley Turbo R. Motorházteteje felgyűrve, sárvédője megrogyva, szélvédőjét AMD gépkarabélyból kilőtt golyók szakították át. A tulajdonosa és annak üzlettársa nem élték túl a támadást, máig nem tudni biztosan, hogy ki rendelte meg a kivégzésüket. Egy biztos: amikor Crewe-ban, Angliában összeszerelték az öt méternél is hosszabb limuzint, nem gondolták, hogy a magyar maffiaháború egyik leszámolásának hírhedt mellékszereplője lesz.

Bővebben...

Az ördög maga

A legtöbb autórajongó szívében különleges helye van a Lamborghini Diablónak, hiszen kisebb vagy nagyobb mértékben biztosan közrejátszott abban, hogy autórajongóvá váljon. Ugyan a Diablo nem versenypálya-szökevény, mint a Porsche 959-es vagy a Ferrari F40-es, de egyvalamihez nagyon ért: színpadias, feltűnő jelenség. Ennek révén pedig megkerülhetetlen, meghatározó járgány is.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Az előd árnyékában

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató