220 felett 

Sunbeam Alpine

A legelső James Bond mozifilm, a Dr. No már minden olyan kelléket felvonultatott, amitől ez a különleges univerzum híres és népszerű lett. Legyőzhetetlennek tűnő szupergonoszt, egzotikus helyszíneket, gyönyörű nőket és szélvészgyors autókat. A film egyik jelenetében az ügynököt megformáló Sean Connery egy brit gyártmányú Sunbeam Alpine volánját tekergette és nem is lehetett kérdés, hogy az őt üldöző pribékek alulmaradnak az autós üldözésben, sőt, csúfos halált lelnek batárjukban.

Read More
Korszakalkotók 

Porsche 911 Targa

Legendás márka különleges, sportos járműve a 911-es, amely ötvözött egy speciális életérzést, valamint korának legkorszerűbb technikáját. A zárt kupé mellett kínált targatetős változat már-már kabriós élményt nyújt 1966-os bemutatása óta. Az alábbiakban egy 1971-ben gyártott 911T modellt jártunk körbe.  

Read More
Ikon 

Kovács”Kokó”László

Egy újabb élő rallylegendával ülhettem le beszélgetni. Kovács „Koko” László huszonöt év versenyzés után állt fel, ő volt az első idehaza, aki csapatfőnöki pozíciót látott el, ezzel bevezetve egy új posztot a magyar autóversenyzők világában. Évekig dolgozott a Nissannál, képviselve a márkát a kelet-európai versenyeken, valamint hivatalos márkakereskedőként is helytállt. Bővebben szeptemberi lapszámunkban.

Read More
Családbarát 

Nissan Patrol G60

A modern utcakép meghatározó elemei a fröccsöntött divatterepjárók, melyek a lelkük mélyén olyan elpusztíthatatlan, kíméletlen sárdagasztók szeretnének lenni, mint amilyen a korai Nissan Patrol volt. A legendás terepjáró nem flancolásra, korzózásra termett, hanem férfias, sőt, egyenesen katonás jelenség volt. Az alábbiakban egy máig szolgáló, vattával bélelt garázst hírből sem ismerő második generációs példányt mutatunk be. Bővebben szeptemberi lapszámunkban.

Read More
Autós élet 

Pontiac GTO

A Mustang, a Camaro, a Charger és a többi amerikai legenda édes-bús történetén osztozik a Pontiac izomautója, a GTO is. Legendás lett a maga idejében, de e divatszülte szélvész is egyike lett az olajárrobbanás számolatlan áldozatainak. A benzin árának félelmetes emelkedése legelszántabb híveit is elmarta, alig néhány év tündöklés után pedig a típusnév is a süllyesztőbe került.

Read More
A hónap autója 

AZ ELSŐ ÉLETNAGYSÁGÚ ÉS VEZETHETŐ LEGO® TECHNIC BUGATTI CHIRON A MÉRNÖKI MUNKA ÉS A FORMATERVEZÉS ÚTTÖRŐ DARABJA

Itt a bizonyíték arra, hogy LEGO Technic elemekből valóban megépíthető ez a nem ragasztott, működőképes, önmeghajtású modell, amely akár 20 km/h sebességre is felgyorsulhat, és amelyben két ember is elfér. Az ikonikus Bugatti Chironnak, a világ leggyorsabb autójának formáit tökéletesen újraalkotva a LEGO Technic életnagyságú modellje túlszárnyalja mindazt, amiről a LEGO építők el tudták képzelni, hogy valaha megépíthető LEGO elemekből. A modell az első nagyméretű, mozgatható építmény, amely több mint 1.000.000 LEGO Technic elemből épül fel, és amely meghajtását kizárólag a LEGO Power Functions platformon működő motorok biztosítják. A 2.304…

Read More
Autós élet 

A fontos szerb ipari központ, Kragujevac

A fontos szerb ipari központ, Kragujevac nemcsak puskákat, gránátokat és egyéb tüzérségi eszközöket adott Jugoszláviának, de itt ringott az ország autógyártásának bölcsője is. Az olasz Fiattal való együttműködés hosszú múltra tekintett vissza, hiszen már a második világháború előtt is történtek kísérletek a koprodukcióra, de az igazán komoly együttműködés a Fiat 600-as modelljével kezdődött. A teljes cikk augusztusi lapszámunkban olvasható.

Read More
Műhelytitkok 

Kocsmár Kornél és csapata Citroën gépkocsik restaurálására szakosodott

A sok évtizede gyártott, dinamikus formájú kupé érett kora ellenére meglepő teljesítményre képes. Nemcsak saját lábán jött Magyarországra Hollandiából, de mindezt százhatvanas tempóval, zokszó nélkül tette. A maga korában e káprázatos gépkocsi a leggazdagabbak játékszere volt, manapság pedig a gyűjtők egyik kedvence. Kocsmár Kornél és csapata Citroën gépkocsik restaurálására szakosodott és a DS-ek mellett elsősorban SM-ekkel foglalkoznak. Bővebben szeptemberi lapszámunkban.

Read More
Megáll az ész! 

Seres Tamás és a Renault 4 gépkocsik

Gyermekkori élmények hatására, de már felnőttként vágott bele Seres Tamás Renault 4 gépkocsik gyűjtögetésébe és felújításába. A maga idejében fejlett technikai megoldásokat felvonultató francia népautó szerelgetése manapság is jó szórakozás, hiszen egyaránt megdolgoztatja a kezet és az elmét. A cikket megtalálják augusztusi lapszámunkban.

Read More
Facebook
Google+
https://garazsmagazin.com/ujweb">
Twitter
Instagram