A 007-es kétéltűje

James Bond és a Lotus

James Bond nem éri be egyetlen betonhasítóval. Őfelsége képzeletbeli titkos ügynökének garázsában Alfa Romeót, Aston Martint, BMW-t, vagy éppen Lotus Esprit-t is találhatunk! Utóbbi egyúttal a „legkülönlegesebb kémszállító alkalmatosság” büszke címre is eséllyel pályázhatna. A lapos, ék alakú sportkocsi ugyanis nemcsak az úton haladhat villámgyorsan, de képes a víz alá merülni is!

Bővebben...

Mit hajt a filmsztár?

Az autózás és a színészélet, a sztárság régóta párban járnak. No, nem minden esetben szerencsés, ha egy filmsztár nekilódul. Gondoljunk James Dean vagy Paul Walker tragikus esetére. Azonban egy mozinak jót tesz egy kiadós autós üldözés, netán egy hátsó ülésen lezajló erotikus jelenet. A sztárvilágból élő bulvársajtó is szívesen ír világhíres sztárokról és csillogó luxusautókról egyaránt. De szívesen bemutatja a kivételes életutakat is - Paul Newman élettörténete egyszerre szól a művészetről és az autóversenyzésről…

Bővebben...

A kosárlabda sztárjai imádják a sebességet

Döbbenetes erejű autócsodákban feszítenek a kosárlabdázás ászai. Igaz, egy valamirevaló tengerentúli menőtől, egy igazi NBA-bajnoktól el is várják, hogy megadja a módját. Így is vannak kivételek a sportágban, mint Luol Deng, a Chicago Bulls-ból, akit példásan visszafogott életmódja miatt „csendes csillagnak” becéznek. A humanitárius akciókban is élenjáró játékos csapattársa, Derek Rose már nem szerénykedik. Ha a gázra tapos, azt Maseratiban vagy Ferrariban teszi. A kosáristenség, Michael Jordan is szuperjárgányok sofőrje.

Bővebben...

Teniszsztárok benzingőzben

Mivel jár a teniszsztár? Tudja-e tartani a ritmust a focistákkal, akik az edzésekre is Ferrarival járnak, de ha csak itthon vitézkednek, akkor is minimum a „szolgálati” Audi. Megjegyzem, voltak ennél takarékosabb idők is, például a kilencvenes években, amikor a mértéktartóbb MTK játékosai még a klub címerét viselő Suzukikkal rótták pesti köreiket. De maradjunk a tenisznél. Federernél, Nadalnál, Murraynél, Serena Wiliamsnél, vagy Beckernél.

A teniszezők finomabb, kulturáltabb emberek, mint a focisták, körükben nem annyira divat a magamutogatás, a státuszszimbólumok villantása, mint utóbbiaknál. Fekete László, a Tennis Classics rendezvények sajtófőnöke sosem tapasztalta, hogy extra kérésekkel érkeznének Budapestre a sztárok, hogy ne érnék be azzal, ami van.

Bővebben...

Focisztárok, csodaverdák

A futballőrület része lett, ki milyen kocsit hajt. A gigantikus gázsik korában csak kevesen szerénykednek, aki ügyesen bánik a bogyóval, akit sztárolnak vagy tényleg sztár, szinte bizonyosan csúcsverdát vásárol magának. Persze vannak fokozatok, eltérő stílusok. Abba ne menjünk bele, hogyan nyomja a gázt Balotelli vagy Dzsudzsák Balázs, s hogyan autóznak a futballvilág olyan stílusbajnokai, mint Totti, Pirlo, Cech, vagy az e kérdésben is példásan visszafogott Gera Zoltán, aki beérte egy Saabbal.

Bővebben...

„Raliversenyző akartam lenni, amióta csak az eszemet tudom!”

Beleszületett a benzingőzbe, hiszen az édesapja is versenyző volt. Ifj. Tóth János gyerekként a futamokon tapsikolva csodálta a korszak hőseit, később pedig a legenda örökébe lépett: Ranga László után nyert magyar bajnokságot.

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató