Az utolsó sorhatos

Alfa Romeo 2600

Az Alfa Romeo presztízsét és versenysikereit legendásan erős hathengeres motorjainak köszönhette. A sorhatosok és felettük elhelyezkedő ikervezérműtengelyek által fémjelzett korszak 1968-ban ért véget, mégpedig az Alfa Romeo 2600-as modellel együtt. Szerencsésen rábukkantunk e típus egy szép állapotban fennmaradt példányára, amelyet az alábbiakban mutatunk be.

Bővebben...

A válság szépséges vesztese

A Cord L-29-es

Tíz évig sem létezett, mégis kitörölhetetlen nyomot hagyott az autóiparban a Cord autómárka. Az 1929-ben bemutatott Cord L-29-es Amerika első fronthajtású szériaautójának büszke címét birtokolta. A korszerű és meseszép kocsi sikerét főleg a gazdasági világválság, valamint a jómódú vásárlók aggodalmaskodása akadályozta meg.

Bővebben...

Legyőzte Amerikát

A Toyota Land Cruiser

A Toyota legendás terepjárójának első nemzedékét az ötvenes évek elején tervezték, a konstruktőrök célja pedig az volt, hogy minden paraméterében felülmúlja az amerikai hadsereg kedvencét, a Willys Jeepet. A Land Cruisert a koreai háború hívta életre, arra pedig senki nem számított, hogy tervezői a japán autógyártás egyik legsikeresebb modellsorozatának tették le az alapjait.

Bővebben...

Negyvenéves a Volkswagen megmentője

A Wolkswagen Golf

Minden idők legsikeresebb európai autóját, a Volkswagen Golfot pontosan négy évtizeddel ezelőtt mutatták be. Gyártója legalább annyit köszönhet neki, mint a legendás Bogárnak, pénzügyi sikert és hatalmas elismerést hozott az olcsó négykerekű. 

Bővebben...

A meg nem értett zseni

Talbot-Matra Rancho

Sokaknak ismerős lehet a „Házibuli” című filmből vagy a korabeli Matchbox-készletekből a Matra Rancho, amely egyszerre tekinthető országúti terepjárónak, jókora puttonnyal ellátott kombinak, illetve a modern szabadidő-autók és buszlimuzinok ősének. Kipróbáltuk az ország legszebb állapotú példányát.

Bővebben...

Fél évszázada legenda

A Porsche 911-es

Mára a világ egyik leghíresebb sportautója, ikonikus luxuscikk lett a Porsche 911-es, pedig eredetileg csak a Porsche 356-os nagyobb és erősebb utódjának szánták. A német ipar Stuttgartban kifejlesztett terméke az aprólékos fejlesztőmunka mintapéldánya is lehetne – máig megőrizte legfontosabb ismertetőjegyeit: az összetéveszthetetlen formavilágot, a hathengeres bokszermotort és a farmotoros-hátsókerekes elrendezést.

Bővebben...

Ritka, mint a fehér holló

Egy olasz-amerikai Albionban

A Jensen márkát méltatlanul kevesen ismerik, holott volt idő, amikor nem lehetett anélkül beszélgetni a sportautókról és a sportos granturismókról, hogy szóba kerüljenek. Mindig is kis szériában készültek, csak a leggazdagabb autóőrültek engedhették meg maguknak azt, hogy birtokoljanak egyet. A márka presztízsét jelzi, hogy az alábbiakban bemutatott modelljét egyesek korának Aston Martinjai ellen küldték harcba!

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató