Keleti Jeep

Trabant 601 Kübel

A Trabantok egykor hétköznapi kiegészítői voltak a honi utcaképnek, manapság azonban egyre kevesebbet látni belőlük. Kikoptak, elvástak, az autóbontókba vándoroltak. Talán éppen ezért is különleges Fejszés Mihály Trabantja, no meg persze azért is, mert nem szokványos 601-esről van szó, hanem a Német Demokratikus Népköztársaság „majdnem Jeep”-jéről, azaz egy Kübelről.

Bővebben...

A főnixmadár

Skoda 110R

Kevés Kelet-Európában készült személyautó volt képes arra, hogy felkeltse a nyugatiak figyelmét, azonban a tágas, modern vonalú és Nyugaton olcsónak számító Skoda 100-as nemcsak átjutott a vasfüggönyön, de jelentős érdeklődés is mutatkozott iránta. A négyajtós, farmotoros családi szedán sikere aztán ihletet adott és a csehszlovákok sportos kupéváltozatot fabrikáltak belőle.

Bővebben...

Szépítés nélkül

Elegáns kredenc főorvosoknak
Polski Fiat 125p

Tévedés, hogy a Polski Fiat 125p egy sikeres olasz gépkocsi lengyel autógyárban összerakott kópiája lett volna. A varsói Fabryka Samochodów Osobowych üzemben készült személyautó ugyan első pillantásra pontosan olyan lett, mint az eredeti modell, de valójában számos trükkel lehetett csak előállítani a Keleten is megfizethető nyugatias limuzint.

Bővebben...

Pöfi, az ékszer

Wartburg 311/312

Sok évtizeddel ezelőtt a Wartburg 311-es és 312-es gépkocsik státuszszimbólumnak számítottak Magyarországon. Ugyan csak kétütemű motor hajtotta őket, azonban harmonikus arányaik, elegáns megjelenésük feledtette a gyengécske motort, az exkluzív kupé és kabrió pedig emelte az egyszerűbb modellek presztízsét is.

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató