Nemzeti Vágta - 2015. szeptember 18-20.

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében sorsolták ki a 8. Nemzeti Vágta idei döntőseit szeptember 8-án a Budai Várban, valamint hivatalosan is bejelentették: 2015. szeptember 18-20. között ismét száguldó paripák hada veri fel a budapesti Hősök terének porát.

A Nemzeti Vágta szervezői évről-évre célul tűzik ki, hogy az eseménnyel hidat teremtve a generációk között, megismertessék a fiatalabb és idősebb korosztállyal is az ősi magyar lovas tradíciókat, bebizonyítsák, hogy a magyar ember, lóra termett, továbbá megtanítsák mindenkinek mit jelent a bajtársiasság, a bátorság, kitartás és az erő.
A nagyszabású fesztiválon ismét gyönyörű lovak, attraktív lovassportok és a nemes múltra visszatekintő huszárhagyományok kapják a főszerepet.
A pálya idén is a Hősök terén a Milleniumi Emlékmű köré épül, ahová 72 település versenyzői érkeznek megkűzdeni a legendás Huszár Szabjáért.
Arról, hogy a Nemzeti Vágta döntőjében mely települések versenyezhetnek, ezúttal is a regionális és a határon túli Elővágták döntöttek. A több mint 200 települést megmozgató, izgalmas előfutamok május elejétől egészen augusztus végéig tartottak. Az Elővágták visszatérő helyszínei mellett idén három határon túli előfutam volt, Székely, a Vajdasági és új helyszínként a Felvidéki Vágta. A 18 Elővágta két-két leggyorsabbja a 2015-ös budapesti Nemzeti Vágta fináléjába kvalifikálta ezzel magát.

A szervezők minden olyan elemet megtartottak, ami az elmúlt évek során sikersnek bizonyult, a nemzeti hagyomány, az összetartozás és a kulturális értékek esszenciáját ötvöző Vágta jegyében. Így a települések lovas futamai mellett, ismét megrendezik majd az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamát, a Magyar Posta Kishuszár Vágtát, az MVM Paksi Atomerőmű Kocsitoló versenyt, a LOVI Fogatvágtát és a PreVital Nemzetközi Futamot. Utóbbi versenyben 12 ország, 4 kontinens lovasa száll nyeregbe saját nemzetének tradícionális ruházatába.

A rendezvény akárcsak az elmúlt évek során, egészhétvégés szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiegészítő hagyományőrző programjaival. 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató