Olcsó, praktikus, de nívós!

Dacia Lodgy

Már szót ejteni is fölösleges arról, hogy a nyolcvanas évek négykerekű szörnyetegeihez képest hol tart a Renault által kikupált román márka. Egyre világosabb, hogy az újkori Dacia példás előmenetele egyáltalán nem a véletlen műve, s hogy a sörnyitó-emblémával ellátott automobilok mindegyike hozza a jó formát; szó sincs arról, hogy csak ez, vagy csak az a modell sikerült jobban. A Dacia huszonegyedik századi igazmeséje arról szól, hogy az is lehet korrekt, szerethető holmi, ami olcsó.

Bővebben...

Nincs lehetetlen! Batman egy Suzukiban!

Teszteltük a Suzuki SX4 S-Crosst

Európából nézve a Suzuki autóiból sokáig hiányzott a stílus. Hamamatsu, illetőleg Esztergom büszkeségeiről általában úgy értekeztünk, mint hasznos holmikról, de aki arról mesélt, hogy ilyesféle négykerekűre vágyik(!), kinevette a köz. Amióta a Swiftet újragondolták, megváltozott a helyzet. A Suzukikat mind jobb anyagminőség jellemzi, képződményeik stílusosabbak lettek, ugyanakkor a márka korábbi értékei (strapabíróság, megbízható erőforrások) se vesztek oda. Az SX4 is bizonyított a maga kategóriájában, most pedig megjött az SX4 S-Cross, ami szintén korrekt portéka.

Bővebben...

Bejön a családnak!

Fiat 500L Living

A Fiat-planétán olykor egészen érdekes képződmények tűnnek fel. Vannak állócsillagaik, bevált típusaik, stílusos modelljeik, és vannak divatautóik, amelyek előbb-utóbb biztosan „mennek a levesbe”. Vannak megbízható igavonóik is, de olyan testes, a divatosság és a célszerűség közti keskeny pallón imbolygó gépezeteik is, mint amilyen a Freemont. Közben születnek olyan egészen korrekt portékák is, mint amilyen a Fiat 500L Living 0,9 TwinAir. Ami illik a családhoz, a családba!

Bővebben...

KIA Carens

Praktikus és a sminktükör sem hiányzik!

Sok éve volt már szerencsém a KIA Carens korábbi változatához, így igazán meg tudom becsülni azt a fejlődést, ami a koreai autógyártóra jellemző, s amire jó példa ez a modell. Hajdan bizony akadt néhány olyan négykerekűjük (a nevek ma is ismerősek), amelyekről kevés jót jegyezhetett fel a tesztpilóta: ilyen, már-már megmosolyogató szerzetként tartottam számon a Carnivalt, a Riót, és hát a Carensért sem lelkesedtem. Mára a Riót szépen kikupálták, nem szólva az utóbbi gépkocsiról; ha rajongója nem is lettem az új Carensnek, bátran ajánlom a családosok figyelmébe. Szolgál és véd.

Bővebben...

Picasso: töretlen lendület

Citroen C4 Picasso

Mára a Citroen és a Picasso név feltételezik egymást. Az első Xsara Picasso még 1999-ben gördült le a futószalagról, de a Citroen Xsara is már csaknem másfél évtizedes történet. Sikersztorival van dolgunk. A jelen pedig a C4 Picassóé, illetőleg a Citroen Grand C4 Picassóé. Ha van családbarát automobil, hát ez az.
Mit néz meg elsőként egy feleség egy autón? A színét. És utána? A csomagtér méretét. Nos, a színekkel sosem volt gondja a franciáknak, de a C4 Picasso esetében a poggyászoknak, a bevásárlószatyroknak is van hol terpeszkedniük, minthogy a C4 Picasso hátsó fertályában egy 537 literes üreg nyílik! Emellett az utastér is tágas és kényelmes; gyerek és felnőtt egyaránt kipihenten szállhat ki belőle bármilyen hosszú túra után is. 

Bővebben...

Átlagautóból sportkocsi

Renault Clio

Lead: Manapság sok a furcsa képződmény az utakon. A leggyanúsabb mindig az a járgány, amelyikről megpróbálják elhitetni, hogy egyszerre sportos és családias, tágas, jól pakolható, kényelmes is, tetejében pedig szerethető. Igazi társ. No és innovatív, tele kütyükkel, amelyekért a sofőrülésben apa és a hátsó gyerekülésben utazó kisfia is odalesz. Tapasztalataim szerint mindentudó négykerekűek ma sem születnek. Viszont megeshet olyan, hogy egy városjáró átlagautóból ügyes kezek egészen egyedi családbarát portékát kreálnak. A példa: a Clio.

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató