Ford Taunus 17M P2

A kölni Ford háború utáni útkeresésének ez az igencsak tetszetős autó. A méretében európai, stílusában amerikai autókat idéző gépkocsi immár tíz éve szolgálja gazdáit, akik tökéletesen elégedettek vele, néhanap még a forgalomban is használják. A teljes cikk elolvasható nyomtatott formában, a Veterán Garázs Magazin júniusi lapszámában.

1967-ben az Év Autójának választották

Az ágas-bogas családfát növesztő 124-es a Fiat egyik legsikeresebb modellje volt, 1967-ben az Év Autójának választották, majd számos ország vásárolta meg gyártásának jogát. A Pininfarina élvezetes kis kabriót is gyártott konstrukciójának felhasználásával, amely a mai napig a gyűjtők kedvence és restaurátorműhelyek gyakori vendége. 

A teljes cikk elolvasható nyomtatott formában, a Veterán Garázs Magazin júniusi lapszámában.

 

Citroen Mehari

Kevesen tudták volna elképzelni, hogy a vidéki francia földművesek számára tervezett Citroën 2CV modellt még tovább lehet egyszerűsíteni és súlyát is jelentősen le lehet faragni, de aztán jött, látott és győzött egy világháborús pilóta-ász, aki történetesen műanyagban utazott és a Citroën beszállítója lett. Az általa megálmodott, spártai egyszerűségű, bohókás színekben gyártott Méhari pillekönnyű súlya és egyszerűsége okán nagyon népszerű lett, sőt, még a hadsereg is szemet vetett rá! A teljes cikk elolvasható nyomtatott formában, a Veterán Garázs Magazin júniusi lapszámában.

 

Bővebben...

Rekord számú nevezői létszámmal zajlott az idei II. Parádi veterán jármű találkozó és menetpróba.

2017 július 30.-án rekord számú nevezői létszámmal zajlott az idei II. Parádi veterán jármű találkozó és menetpróba.
A közel 40 fokos hőség ellenére jó hangulatban zajlott a verseny . A Szervezők bíznak benne, hogy az idei rekord számú nevezés után 2018-ban még többen jönnek össze. Erre utal az is, hogy többeket fertőzött meg a veteránosok barátságos hozzáállása és a verseny hangulata. Az idei évben kiadónk a Trimedio Csoport is részt vett a menetpróbán, versenyzőink Tóth Barnabás és Szűcs Balázs egy 53 esztendős Porsche 356-ossal küzdött a másodpercek ellen.
 

Itt volt Amerika!

NAAF Komáromban

A NAAF, azaz Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál szervezői ma már egészen biztosan nem babonásak: a 2014. augusztus 8. és 10. között megrendezett, sorrendben immár tizenharmadik rendezvényük minden eddiginél sikeresebb volt. A komáromi Monostori erőd területe náhány napra látogatók ezreivel, amerikai autócsodákkal és kék füsttel telt meg.

Bővebben...

NAAF – 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál

2014. augusztus 7.-10., Komárom, Monostori erőd

Már csak néhány nap az ország legnagyobb amerikai autós eseményéig, a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztiválig, melynek idén Komárom városa és a Monostori erőd ad otthont. Augusztus 7. és 10. között ebben a csodálatos környezetben találkozhatnak a négykerekűek szerelmesei, és az izgalmas, hangos és füstös autós programok mellett számtalan családbarát eseménnyel tölthetik a hosszú hétvégét.

Bővebben...

Autós Road Show Székesfehérváron

A borús idő ellenére 2014. május 18-án nagy tömeg gyűlt össze a székesfehérvári Mátyás király körúton. A látogatókat közel nyolcvan autókülönlegesség és számos hétvégi program várta.

Bővebben...

Az újautó-piac központi problémái és megoldási lehetőségei

A GÉMOSZ 2013-ban is elkészítette felmérését a magyar márkakereskedői hálózatokról, a cél pedig a teljes magyar márkakereskedelem aktuális állapotának feltérképezése volt. A márkakereskedések száma az elmúlt évek tendenciáját követve tovább csökkent, ezért kérdőívet állítottak össze, hogy kiderüljön, milyen okok lehetnek a háttérben, illetve milyen nehézségekkel kell szembenézniük a kereskedőknek.

Bővebben...

Közös fellépés az illegális javítók ellen

Együttműködési megállapodást kötött 2013. július 2-án a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ). 

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató