Benz W116

Benz W116

A Mercedes Benz kínálatának csúcsát a mai napig az „S-Klasse” képviseli, amelynek megszületése a W116-os szériához köthető. Ez a sorozat nem csupán leváltotta a W108/109-es sorozatot, de egyszerre új korszakot is nyitott félelmetesen pontos úttartásával, négy független felfüggesztésével és tárcsafékeivel, erős motorjaival, valamint elképesztő biztonságosságával. Ja, és szívbe markolóan impozáns megjelenése is nagyban segítette karrierjét…

A teljes cikk elolvasható nyomtatott formában, a Veterán Garázs Magazin júniusi lapszámában.

Az S-osztály élre tör

1974 autói

Mercedes-Benz, Fiat és Honda – 1974-ben e három márka gyártói örülhettek az Év Autója díjnak. El sem lehet képzelni vegyesebb felhozatalt. Míg a stuttgartiak új csillagosa a hedonizmusról, a fékezhetetlen erőről és a biztonságról szólt, addig a Fiat-Bertone X1/9 az örömautózás négykerekű szobrának számított és mi sem állt tőle távolabb, mint a kényelem és a komfortos suhanás. A Honda aprósága, az első generációs Civic pedig a takarékosságról, megfontoltságról és józanságról énekelt nótákat csöppnyi motorjának aprócska kipufogóján keresztül. ..

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. áprilisi számában olvasható.

Kisfőnökök öröme

Skoda Rapid teszt

Mlada Boleslavban már 1935-ben is készítettek autót „Rapid” fantázianéven. A gyár modellpalettájának közepére szánt autó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, népszerű, megfizethető járműnek számított. Nála is ismertebb – bár itthon nagyon ritka – Rapid volt a szocialista Csehszlovákiában 1984-1990 között gyártott sportkupé. A típusnév másodszor is feltámadt, 2012 óta Indiában készül egy családi szedán ezen a néven, de már Európában is kapható a modell ide szánt változata.

Bővebben...

Gyalogosbarát skandináv

Volvo V40CC

A nagy autóiról közismert Volvo már jó ideje jelen van a kisebb termetű autók piacán is, e szegmensben versengő legújabb modelljük a 2012-ben bemutatott V40-es, amely az S40-es és a V50-es Volvókat váltotta le. A kis családi autó vagány és látványos változata CC, azaz Cross Country névre hallgat és sportos szabadidő-autónak készült.

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató