Meghalt és feltámadt

DTM – a Száguldó Cirkusz óvodája

Egy motorsport népszerűségét sokféleképpen mérhetik. A nézők száma, a reklámbevételek, a közvetítésekből befolyt milliók hasznos és pontos indikátorok lehetnek. Különösen fontos azonban, hogy a legjobbak közül kik állnak rajthoz a versenyeken: a Német Túraautó Bajnokság ezen a téren egyáltalán nem panaszkodhat. Ide vágynak a „nyugdíjazott” F1 versenyzők, ugyanakkor F1 óvodának is számít, mert a legtehetségesebbek innen jutnak be a Száguldó Cirkuszba.

Bővebben...

Van miért szeretnünk!

A WTCC egy kicsit magyar is

Míg a futball-világbajnokságra legfeljebb nézőként juthatnak el a magyar sportolók, az autós túraversenyek legrangosabb megmérettetésén, a World Touring Car Championship futamain jelen van és kiválóan szerepel egy magyar, Michelisz Norbert. A WTCC versenyfolyam a kezdetek kezdetén nehezen vette fel a kezdősebességet, kis híján bele is halt a születésébe. Mára azonban megerősödött, immár a harmadik legjelentősebb autós világverseny.

Bővebben...

Egyenlő esélyekkel

BTCC - a legnépszerűbb brit autóverseny

A Brit Túraautó Bajnokság ötvenhat éves múltra tekinthet vissza, népszerűsége pedig évről évre nő. Az angolul British Touring Car Championship (BTCC) néven ismert verseny ma már a világ legnézettebb autós eseményei közé tartozik, milliók figyelik a szigetországban és világszerte egyaránt. A futamok azóta egyre izgalmasabbak, mióta szigorú keretek közé szorították az istállók által az egyes autókba pumpálható pénzmennyiséget. 

Bővebben...

Fenevadak a stadionban

Stadium Super Trucks

Miközben nem hiányozhat a Dakar versenyekről sem, Robby Gordon 2013-ban elindította saját versenysorozatát is. A Stadium Super Trucks (SST) tavaly élte meg első évadát és futamait bármilyen nagy befogadóképességű helyen tartották, mindenütt telt ház fogadta. Így már biztos, hogy a szenzációs dakarosként megismert, Hummerrel versenyző Gordon az SST atyjaként is beírja a nevét az autósportba. Nem is csoda: élő egyenesben borogatja, repteti a teherautókat a nézők örömére, intésére off-road fenevadak kergetőznek a stadionokban.

Bővebben...

A Dakar-rali meghódította a világot

Afrikában kezdődött, aztán kitelt az ideje a fekete kontinensen és Dél-Amerika versenye lett, de bárhová űzzék is, mindig Dakar marad. A világ évről évre ámulva és borzongva figyeli, hogy ki milyen bravúrokat hajt végre és azt is, hogy ki lesz a következő áldozata. Hiszen mindig többen állnak rajthoz, mint ahányan élve térnek haza… Egy biztosnak tűnik: maga a verseny veszélyes és izgalmas – talán éppen ezért elpusztíthatatlan is.

Bővebben...

Egy gróf megálmodta, egy márki tönkretette

A Mille Miglia históriája

Népünnepélynek indult, de gyilkos küzdelemmé vált az Olaszország legszebb tájait bejáró túraverseny. Ezer mérföld izgalmas közúti versengés, balesetek, halottak és az öldöklő versenyben tökéletesedő autómárkák – ez volt a Mille Miglia.

Bővebben...

Az aranyat érő Ford-legenda

Azért született, mert Henry Ford II. nem tudta megkaparintani a Ferrarit

Egy jó autó nem mindig egyenlő a piaci sikerrel, ha azonban legendát is teremtenek köré, akkor könnyebben válik keresetté. A legendák gyártása azonban drága és kockázatos vállalkozás, korántsem biztos, hogy a dollármilliók megtérülnek valaha. Ma már tudjuk, hogy a Ford a GT40-essel nemcsak kiváló gépkocsit, de legendát is teremtett - pedig az indulás egyáltalán nem volt biztató…

Bővebben...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató