Legyőzte Amerikát

A Toyota Land Cruiser

A Toyota legendás terepjárójának első nemzedékét az ötvenes évek elején tervezték, a konstruktőrök célja pedig az volt, hogy minden paraméterében felülmúlja az amerikai hadsereg kedvencét, a Willys Jeepet. A Land Cruisert a koreai háború hívta életre, arra pedig senki nem számított, hogy tervezői a japán autógyártás egyik legsikeresebb modellsorozatának tették le az alapjait.

A Toyota Land Cruiser története 1950-ig nyúlik vissza. Amikor az amerikai katonai kormányzat 1945-ben színre lépett a tönkrevert Japánban, azzal az elhatározással érkezett, hogy demokratizálja a militáns császári rendszert. Két évvel a fegyverletétel után új, liberális alkotmányt fogadtattak el, lehetővé tették politikai pártok alapítását, a szakszervezeti szervezkedést, szavazati jogot kaptak a nők, s a földreform keretében tulajdonossá válhattak a nincstelen bérlők. A MacArthur stábjában tevékenykedő Joseph Dodge gazdasági tanácsadóról elhíresült válságkezelő csomag, az úgynevezett Dodge Line szigorú útmutatásai alapján álltak neki a romokban heverő gazdaság stabilizálásához. A megszorításokkal ugyan sikerült megfékezni a korábban hatalmas méreteket öltött inflációt, azonban a japán ipari termelésnek nem tett jót a vásárlóerő csökkenése. Különösen az autóipar küszködött, nehéz volt forrásokhoz jutni, a gyárak visszafogták a termelést és tömegesen bocsátották el az alkalmazottakat. Mindez természetesen konfliktusokat generált a szakszervezetek és az autógyárak között, 1950 áprilisában a Toyota alkalmazottak is sztrájkba kezdtek. A munkabeszüntetés csak júniusban ért véget, miután a vezetőség nagy része lecserélődött. A sztrájk hónapjaiban alig pár száz Toyota gépkocsi készült - ez volt a japán autógyártó történetének egyik legnehezebb időszaka.

A szigetország számára az 1950. június 25-én kirobbant koreai háború hatalmas lehetőséget teremtett, hiszen a Dél-Koreát támogató amerikai hadsereg Japánban rendezte be utánpótlásának bázisát és egyébként is számított rá, mint hadiipari beszállítóra. Ennek köszönhetően ismét beindult a haditermelés, az amerikai hadsereg megrendelései nyomán megélénkült Japán ipara. A Koreában dúló harcok folytatásához természetesen megfelelő járművek is kellettek, ezek előállítását is a japán gazdaságtól várták. A szigetország autógyárai megbízást kaptak arra, hogy fejlesszenek ki kompakt, összkerékhajtású járműveket.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. júliusi számába olvasható.