Vízhűtést kocsiba? Na ne…

Hímer Zoltán szereti a léghűtéses gépkocsikat, különösen a Porsche korai gyártmányai állnak hozzá közel. Nemcsak rajongója ezeknek az autóknak, hanem restaurálja is azokat – Mashmotor nevű cégének műhelye az egykori Csepel Művek területén áll. Olyan helyen születnek újjá az ikonikus stuttgarti márka modelljei, ahol például a mai is kedvelt legendás Csepel vagy Pannónia motorkerékpárok készültek.

Hogyan foglalható össze a Mashmotor műhely működésének lényege?
Nincs eltérés, nincs kompromisszum. Csak és kizárólag a gyári állapot elfogadható a számunkra – és kijelenthetem, hogy a megrendelőink számára is. Ha valaki közülük mégis hajlana az eltérésre, lebeszéljük róla…

Melyek a legproblémásabb modellek?
A problémás a korai Porsche – márpedig mi többnyire ilyenekkel foglalkozunk. Amikor a stuttgarti sportkocsi tömegtermékké vált és nagy számban ontotta a gyár, hosszú szériák készültek teljesen azonos megoldásokkal. A korai időszakban, azaz 1964 és 1969 között a gyár meghatározása szerint a „0” szériától a „B” szériáig rövid tengelytávú 911-sekről beszélünk, amelyek úttörőnek számítottak a maguk nemében. A fent említett modellek felújítása éppen a rengeteg apró módosítás miatt kihívás a restaurátor számára. Év közben módosítottak például a kilincsen, a pillangóablak részletein, a kárpitozáson és sorolhatnám még a többit. Gyakran a tulajdonosok jobban értenek az adott modellévben gyártott kocsikhoz, így tőlük is kapunk információkat. Sokszor késhegyig menő vitákat folytatunk velük arról, hogy az adott modell esetében az ajtózár ütközőt vajon kereszthornyos, vagy imbusz csavarral erősítették-e a karosszériához. Ennek ellenére rengeteg kutatómunkát igényel a megfelelő konfiguráció helyreállítása, főleg azért, mert ezek az autók szinte mindig sérültek az eltelt évtizedek alatt, nem is beszélve az átalakításokról. Számos autót átszabtak, hogy az újabb modellre emlékeztessen, többek között gátlás nélkül tették rá a korai változatokra a későbbiek széles hátsó sárvédőit és folytathatnám.

Hogyan zajlik egy Porsche restaurálása?
Az első lépés természetesen az állapotfelmérés. A már elmondottak miatt az öreg Porschék többségéről kiderül, hogy számtalan típusidegen átalakítás, alkatrész található rajtuk. Ezeket eltávolítjuk, az autót darabjaira szedjük szét, az elemeket pedig leltározzuk. Ugyan a kerekein álló gépkocsi alig három négyzetméter helyet foglal el, darabjaira szedve több hatalmas polcot is megtöltenek az alkatrészek. Figyelnünk kell a raktározás közben arra is, hogy az azonos típusú, de különböző évjáratú autók alkatrészei nehogy összekeveredjenek egymással.
A szétszedett és fémtisztára lepucolt karosszéria átkerül a lakatosműhelybe, majd a fényezők veszik kezelésbe. Eközben párhuzamosan zajlik a motor, váltó, futómű, kárpitok és az egyéb alkatrészek korhű felújítása. Az összeszerelést követően pedig alapos teszt következik, ahol még előjöhetnek apróbb hibák.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. januári számában olvasható.