Üzlet és szerelem

Az EK Auto Krazy Kutters csapata

Hobbinak indult, komoly vállalkozás lett belőle. Bencsik Balázs és Kiss Ádám irányítása alatt az EK Auto Krazy Kutters csapata az amerikai veteránautók egyik jelentős hazai importőre és felújítója lett. Az elkészült munkák minőségére jellemző, hogy a Magyarországon restaurált veteránjaik az Egyesült Államokban is kelendők. 

- Hogyan kezdődött az „Veszett Vagdosók” története?
- Ádám: Mint oly sok vállalkozás, eredetileg ez is egy hobbiból nőtt ki. A családom egy része az Egyesült Államokban élt, amikor pedig 2005-ben náluk jártam, erősen érdekelni kezdtek engem az öregebb amerikai autók. Korábban nem foglalkoztattak különösebben, de odakint valahogyan elkapott a hangulatuk és azóta is nagyon szeretem őket. Később rájöttem, hogy az esetem nem egyedülálló, sokan éreznek hasonlóképpen, sőt, itthon van is ilyen autókra kereslet. A gondolatot tett követte, 2006-ban pedig céget alapítottam az unokatestvéremmel amerikai autók importjára. A vállalkozás egyre sikeresebb lett, ügyfeleink száma nőtt, ahogyan az igény is arra, hogy legyen itthon néhány bemutató-autónk. A vállalkozás első saját autója egy 1969-es Pontiac Firebird ProStreet volt, amikor pedig nyilvánvalóvá vált, hogy lesz rajta kívül több saját kocsink is, ésszerű ötletnek tűnt szerelőműhelyt nyitni a karbantartásukra. Egyik ügyfelünk, Bencsik Balázs felajánlotta a segítségét, végül vele együtt hoztuk létre a Krazy Kutters SpeedShop-ot 2011-ben. A cég szolgáltatásait akkor még elsősorban mi vettük igénybe, de ügyfeleink számára is olyasmit tudtunk nyújtani, ami akkoriban hiánycikk volt: sokan importáltak autókat Amerikából, mi viszont komplex szolgáltatással vállaltuk az általunk behozott autók kipofozását, restaurálását és folyamatos karbantartását.
Ügyfeleink barátainkká váltak és azóta is együtt autózunk napfényes mérföldeket.

- Melyek azok az amerikai autók, amelyek igazán közel állnak hozzátok?
- Á: Még a nyolcvanas évek „zsugorított” autói között is vannak olyanok, amelyek tetszenek, de leginkább a hatvanas-hetvenes évek izomautói a kedvenceim.

- Ezek egyre népszerűbben „odaát” is, így az áruk is megy felfelé. Mégis megéri őket nagy pénzért megvenni és importálni?
- Á: Éppen azért éri meg behozni, mert az áruk és az ázsiójuk Európában is egyre feljebb megy. Ügyfeleink egy része olyan műtárgyat, befektetést lát egy különleges amerikai autóban, amely egyszersmind használati tárgy is. Míg használja és élvezi, annak ára szépen kúszik felfelé – különösen akkor, ha szépen rendbe hoztuk, restauráltuk.

- Mitől kelendő egy hatvanas-hetvenes években gyártott autó és miért keresik kevésbé a későbbieket?
- Az autógyártás alapjaiban változott meg a hetvenes években, az okok pedig az olajár drasztikus emelkedésére vezethetők vissza. Fontos lett a takarékos üzemeltetés, így az acél és a króm alkatrészek helyét egyre több műanyag elem vette át. Az autók mérete - és természetesen teljesítménye is - csökkent, azt is lehet mondani, hogy kialudt az amerikai gépkocsikban addig meglévő szikra. A tervezők kezét megkötötték: a méretek, a műszaki berendezések paraméterei szigorú keretek közé szorultak, az anyaghasználat, a súly és a többi fontos összetevő egyaránt a gazdaságosságot és az olcsó üzemeltethetőséget szolgálta.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. szeptemberi számában olvasható.