Rockefellerék rendelése

Rolls Royce Silver Cloud

Tizennégy hónapos munkával született újjá az 1957-es hófehér luxusautó, amely a Rockefeller Centerből került egy magyar veteránrajongóhoz. Az építési és fuvarozó vállalkozó, Keller Ferenc már korábban is belekezdett kalandos felújításokba, felismerhetetlen roncsokból, kosárnyi alkatrészekből varázsolt eredeti állapotú veterán autókat. A Rolls Royce is hasonlóképpen kezdte, a megvásárláskor egy évek óta udvaron álló, ponyvával letakart luxusautó-maradvány volt csupán.

A brit anyahajó beszerzése nem hirtelen ötlettől vezérelt tett volt, Keller Ferenc azért bújta a hirdetéseket, mert kifejezetten egy ilyen Rolls-Royce-ot akart venni. Volt már számos veteránautója korábban, de mindegyiken túladott egy idő után, azonban mindig visszhangoztak fülében azok a mondatok, melyeket szüleitől hallott, ha véletlenül feltűnt egy Rolls Royce: ilyenünk sosem lesz!

Balkormányos legyen!

A tulajdonos nem törődött bele a lemondásba, be akarta bizonyítani, hogy azért is lesz egyszer egy Rolls-Royce-a. Pénzt és fáradtságot nem kímélve ma már elmondhatja, hogy egy álomszép, hófehér Rolls-Royce Silver Cloud tulajdonosa, amelynek belsejét bordó bőr és drága fabetétek teszik még előkelőbbé.
- Fiatal koromban egy ezerkettes Ladában már királynak érezhette magát az ember. Akinek ezerötös jutott, még nagyobb úr volt – de legalábbis téeszelnök. Sokat változott a világ azóta, de egy Rolls Royce a mindig is egészen más kategória volt és lesz, presztízse kiemeli őt a szokványos autók közül. A márka és a típus mellett azt is elhatároztam, hogy balkormányos kocsit akarok, mert nem vitrinbe szántam, vezetni is akartam, méghozzá a hazai utakon. Tudom, sokan használnak jobbkormányos kocsikat, vállalva ennek minden hátrányát, azonban én nem engedtem ebből, ragaszkodtam a vezetés kényelméhez.
Ha kényelem, akkor Keller úr jó helyen járt, az 1957-es Silver Cloud modell mindent megadott, amit csak lehetett. Bár a jármű úgynevezett sofőrös kocsinak számított gyártása idején, tehát nem a tulajdonosa vezetette, de a vezető szervoféket és szervo rásegítéses kormányt is kapott. A rugózási kényelem pedig nem volt kérdés, ez a Rolls Royce-ok védjegyének számított szinte a kezdetek óta.
Egy Rolls Royce-nál szerényebb autó esetében is fúrja az új tulajdonos oldalát a kérdés, hogy vajon kik és milyen körülmények között használhatták korábban, de egy előkelő brit cirkáló históriája mindig tartogat meglepetéseket. Keller Ferenc a járművel együtt szerencsés módon megkapta a kocsi eredeti papírjait is. Ezek szerint az autót New Yorkban, a Rockefeller Centerben vette át első tulajdonosa. A vásárló lehetett bárki a hetvenemeletes épületből, de nagy valószínűséggel a Rockefeller família valamelyik tagja volt…

Rózsagyökér és gömbcsukló

Az autó már nem New York utcáit koptatja, immár Keller Ferencet szolgálja, aki nagyon gyakran használja a hétköznapokon is, természetesen ezen kívül feltűnik vele a veterános eseményeken is – például a Balaton Classic valamelyik versenyén.

Szerző: Dávid Zoltán

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. októberi számában olvasható.