Nagy csodák Kiskőrösön

Áprilisban nyit az Old Car Center

Ha az utazó Soltvadkert felől érkezik Petőfi Sándor szülőhelyére, bal kéz felé modern, jókora parkolóval körülvett épületre figyelhet fel. A szürke falak mögött különleges veteráncsodák rejtőznek, amelyeket 2014. április 1-től kezdve tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiskőrösi Old Car Centerben annak egyik tulajdonosa, Szabó Gyula kalauzolt körbe.

Bővebben...

Vízhűtést kocsiba? Na ne…

Hímer Zoltán szereti a léghűtéses gépkocsikat, különösen a Porsche korai gyártmányai állnak hozzá közel. Nemcsak rajongója ezeknek az autóknak, hanem restaurálja is azokat – Mashmotor nevű cégének műhelye az egykori Csepel Művek területén áll. Olyan helyen születnek újjá az ikonikus stuttgarti márka modelljei, ahol például a mai is kedvelt legendás Csepel vagy Pannónia motorkerékpárok készültek.

Bővebben...

Angol betegek doktora

Interjú Warvasovszky Jánossal

A neve fogalom, munkái idehaza és külföldön is méltán állnak a figyelem középpontjában. Műhelyében elsősorban a ködös Albionban – főként Crew-ban – készült járművek várnak a megújulásra, a jól csengő, ismert márkák mellett pedig olyan járműveket is találunk ott, amelyek létezéséről az átlagos halandó még csak nem is hallott – Warvasovszky Jánossal, a ClassicAutomobile alapítójával és tulajdonosával készítettem interjút. 

Bővebben...