Jön, mintha menne

Zündapp Janus

Hivatalosan egyetlen Zündapp Janus létezik Magyarországon, mégpedig az, amelyet Nagy Sándor úr őriz Debrecenben. A sajátos mikroautó 1957-ben született, de csak két esztendőt élt meg. Kétütemű egyhengeres motorral indult a „bevetésre”, s eközben leginkább a Trabantéhoz hasonló hangokat produkált.

Nagy úr fogalom a hazai veteránautós világban, ugyanis nemcsak divatból lett oldtimer-tulajdonos, nemcsak befektetésnek tekinti a régi gépkocsikat, hanem a múlt autóipari megoldásainak ismeretét, a relikviák megőrzését, az értékek mentését is fontosnak érzi. Igazi mesterember, aki nem a képeskönyvekből lett a terület „tudósa”, hanem tapasztalatai révén, a műhelyében eltöltött nem kevés munkaóra során. 

A debreceni meseautó
Ő az, aki még a statisztikusoknak sem hisz. – Egy dolog, hogy az interneten, meg mindenhol azt írják, hogy hatezervalahányszáz ilyen kocsit gyártottak az ötvenes évek második felében, de én biztosan tudom, hogy hétezer fölötti ez a szám. A saját autóm adattáblájának már csak hihetek! – sommázza.
Sándor bácsi arra is élénken emlékszik, hogy a kálvinista Róma utcáin a hetvenes években rendszeresen feltűnt egy másik, galambszürke példány. Ő ekkor (1975-ben) a Kölcsey Múzeumban dolgozott gépkocsivezetőként. Gyakran nézegette az áruháznál nap mint nap megálló kisautót, amelynek használója egy fiatalember volt, aki a helyi könyvtáros lánynak udvarolt igen kitartóan. Számukra a Zündapp-Janus lehetett a meseautó… Mások nem feltétlenül zárták szívükbe a furcsa jószágot. Nagy Sándor sem állítja, hogy a kisautó hiba nélkül való.
- Négy-öt litert fogyaszt, ami szerintem egy ilyen autónál már picit sok. Végeredményben annyit emészt, mint egy nagyobb motorkerékpár. Igaz, egy motorra nem ülhetnek fel négyen. Ebbe a járműbe pedig befér négy felnőtt. Igaz, az utasok a menetiránynak háttal ülnek a sajátos kialakítás miatt – fűzi hozzá derűsen. 

Nagyobb a Fiat 500-asnál
A Zündapp Janus az etalonként számon tartott Fiat 500-asnál valamivel nagyobb, s noha finom a motorhangja, azért alapvetően zajos kocsi. Hangszigetelés alig van benne, a vékonyka üveg, illetőleg a későbbiekben alkalmazott plexi sem alkalmas a zörejek kiiktatására. A végeredmény ezért egy klasszikusan trabantos vartyogás.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. szeptemberi számában olvasható.