Binz: nincs lehetetlen!

Anno a Matchbox-gyűjtők nagy álma volt beszerezni a Binz felépítménnyel rendelkező Mercedest. A Matchbox MB-03 kódnévre hallgató kisautó először az 1966-os katalógusban mutatkozott be. Az akkori modellnél a hátsó ajtót le- és felnyitogatni lehetett, s – figyelem! – egy hordágyon fekvő műanyag beteg is tartozott hozzá.

A Binz, miként a Mercedes-Benz, örök. Nem is igen lehet elképzelni egy átlagostól eltérő, speciális feladatra készült stuttgarti képződményt a német „pajtás” kézjegye nélkül. Michael Binz fiai amúgy sem ismernek lehetetlent. A csodapók vállalkozás (Binz GmbH & Co. KG) alapítója eredeti képzettségét tekintve bognár (!) volt, cégének születési éve pedig 1936. Az első pillanattól arra szakosodtak, hogy kisegítsék az autógyártókat, legfőképpen a közeli Mercedest, amely a Binz-üzemnek otthont adó Lorch városához közel, Baden-Württemberg centrumában működött. Miért is volt szükség speciális felépítményeket készítő vállalkozásokra? Az alapkonstrukciók sokszor nem voltak megfelelők, szükségessé vált átszabásuk, átalakításuk, olykor egészen problémás területekre szánt automobilok, teherautók, „igavonók” jöttek létre.

A hadsereg is…
A mozgássérültek, a hadsereg, a tűzoltók, a rendőrség és a mentők is Binz-Benzen járnak, a kegyeleti szolgáltatók szerint pedig nincs jobb egy Binz pompakocsinál! Az ötvenes években Binzék robogója is nagy népszerűségnek örvendett. A hegyi mentőkre szintén gondoltak, midőn a G-osztályú terepjárót „rájuk” szabták. Apropó, G-széria. A Binz mozgássérültek szállításához nemrég tolóajtót tervezett, és az ajtó melletti ülést – kérésre – elfordítható kivitelűre alakítják. De tudunk golfkocsiról is. Miként az ML pick-up változatát is a Binz készíti. Ismert, hogy a Mercedes-flotta ékkövei a kockaterepjárók. Nos, aligha okozunk meglepetést, ha megjegyezzük, hogy a G63 AMG és a G65 AMG esetében sem maradt magára a stuttgarti óriás. Hihetetlen, de a lorch-i „sporttárs” képes 58 centiméterrel megnövelni egy eleve brutális méretű terepjárót, ami így öt méternél is hosszabb lett! Noha a G-Wagenből létezik 6x6-os változat is, de a Binz mégis inkább a G63 AMG-ből hozta ki a legtöbbet. Az immár XXL-változatnak nevezhető gépezet egyik érdekessége, hogy középen csúszóajtót kapott. Mindennek a lelke pedig – tessék megkapaszkodni! – egy 5.5 literes V8-as duplaturbós erőforrás.

Az E-osztály a favorit!
A Binz az E-osztályos Mercedesek meghosszabbításában is ásznak számít, sőt, talán ez a legkedvesebb terepe. Mind a lépcsőshátú, mind a kombi változatból készítenek nyújtott modellt. Az autókat négy- és hatajtós kivitelben készítik, bennük négy vagy nyolc ülés található. Az ML pick-up esetében 737 milliméterrel növelték meg a tengelytávot, megerősítették az alvázat, új kardántengelyt készítettek, hátrább helyezték az üzemanyagtartályt (egészen a hátsó tengely mögé). Egyetlen aprósággal nem tudtak mit kezdeni: a kalaptartóval… A Binz-féle változatban 700 kilogrammos tömeget lehet a rakfelületre pakolni. A platót csúszásgátlós, rozsdamenetes acélból készült lemezzel borították és kérhető rozsdamentes acélból hajlított csőváz is. Az E-teherautókból nem hiányzik már a napfénytető sem.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2013. novemberi számában olvasható.