Az alpesi sas

Jean Rignotti ajánlásával

A legtöbb autógyártó cég életében eljön az a pillanat, amikor csak valamiféle felsőbb erő mentheti meg az összeomlástól. Az Alpine számára ez a pillanat az 1973-as olajválság volt, a felsőbb erő pedig a Renault.

Ezt a megnyerő külsejű Renault Alpine-t a Group 4-es homologizáció szerint alakították át ralliautóvá jelenlegi tulajdonosai, Komáromi Antal és Csüllög Zsolt. Sok esetben egyedileg gyártottak alkatrészeket, készítettek öntvényeket, hogy elérjék a kívánt végeredményt.

Tizenhat indulás, tizenkét győzelem

A szabályokkal nem ellenkezett, hogy a jármű motorját szárazkarteres kenésűvé alakítsák.
– Ez azt jelenti, hogy az olajat nem a szokásos módon, az autó motorjába öntjük, hanem egy külön tartályba, ahonnan három nagyteljesítményű szivattyú juttatja el a megfelelő kenési pontokhoz. Mivel e megoldás esetén a főtengely nem érintkezik az olajjal, a motor semmit sem veszít a mechanikai hatásfokából – árulta el Komáromi Antal.
Az autó előtörténetéről nem sok mindent lehet tudni, bár a tulajdonosok igyekeztek róla minél több adatot előásni. Az bizonyos, hogy a gépkocsit vagy 1976-ban, vagy 1977-ben gyártották. Ez a típus egyébként Franciaországban komoly karriert futott be, ahol kizárólag aszfaltos versenyeken használták. Kiválóságát jól jelzi, hogy első teljes szezonjában tizenhat versenyen indították és ebből tizenkét alkalommal győzött is. Magyarországon csak a Taurus rallin vett részt Alpine modell. A hetvenes évek végétől kezdve aztán a típus nimbusza megkopott, a gyár szép lassan kivezette őt a rallisportból, erőfeszítéseinek javát pedig a középmotoros Renault 5 Turbo fejlesztésére összpontosította.

Rignotti szignója

- Nagyjából négy év alatt csináltunk belőle rallikocsit, de még mindig nincs teljesen készen. Valószínűleg indulunk vele egy-két versenyeken, aztán majd eladósorba kerül – mondta el a Veterán Garázs Magazinnak Komáromi Antal, aki a kocsi teljesítményét nagyjából 250 lóerősre saccolja, végsebességét pedig 196 kilométerre óránként. Utóbbit még soha nem mérték, egyébként pedig a felhasznált áttételtől is nagyban függ.
Az Alpine-t a sárga-fehér-fekete színvilágon kívül egyedivé teszi egy aláírás is. Mint megtudtuk, a szignó a Renault kultuszversenyzőjéé, Jean Rignottié, aki egy WSR – World Series by Renault – versenyen adta a nevét a kocsihoz. Rignotti nevét az 1981-es Monte Carlo Rallyn írta be az autózás nagykönyvébe, ugyanis ő aratta e sportág első olyan győzelmét, amely turbós autóhoz köthető. 

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2017. januári számában olvasható.