A szívét adta az autósportért

Caroll Shelby, a legenda

A texasi farmer egykor csirketenyésztésből élt, de mert megfertőzte a benzingőz és a versenyek izgalma, egy rövid ideig autóversenyzőnek állt. Karrierjét derékba törte szívbetegsége, de ő csak méterekre távolodott el a versenypályáktól: a villámgyors autók tuningolásának specialistája lett. A közönség és szakma egyaránt elismerte tehetségét, így a 89 évet megért legendát méltán emlegetik az autózás halhatatlan géniuszai között.

Caroll Shelby hét éves volt, amikor szüleivel szomorú diagnózist közölt a család orvosa: a kisfiúnak szívbillentyű zavarai voltak. A gondos orvosi kezeléseknek köszönhetően tizennégy éves korára megszűntek a betegség tünetei, a doktorok pedig gyógyultnak nyilvánították. A texasi kisfiú – aki a betegsége alatt is a lábbal hajtós játékautójában érezte a legjobb helyen magát – felnőtt korára igazi amerikai ikonná vált. Olyan férfivá, akit tenyerén hordozott közönsége, a nők epekedtek utána, a férfiak pedig benne, az ő karrierjében látták mindazt, amire egy amerikai férfi vágyakozhatott akkoriban. Csodálták, mert komolyan vette, amit csinált, személye volt az igazolás az „amerikai álom” létezésére. Shelby kezdetben autóversenyzőként, majd versenyautó-konstruktőrként aratott világraszóló sikereket. Az élete maga volt a küzdelem, de mindig siker koronázta erőfeszítéseit: versenyzői pályája csúcsán megnyerte a La Mans-i 24 órás versenyt, aztán olyan legendás autókat adott a világnak, mint az AC Cobra, vagy a Ford Mustangok legsikeresebb, versenyzésre szánt modelljei, ide értve a Ford GT40 tökéletesített változatát és a Ford GT családbeli testvéreit, a GT 350-est, a GT 350H-t, a GT 500-ast.
A gépekhez elementáris vonzódást érzett, de kezdetben még ő sem sejtette, hogy élete összeforr majd az autókkal. A légierőnél kezdte pályafutását, tizennyolc éves korában instruktor, majd tesztpilóta lett a texasi katonai légibázison. Két évet húzott le egyenruhában, aztán szerelmes lett, megnősült és családos emberként más foglalkozást keresett. Teherautó-sofőr lett belőle, keresetét pedig gazdálkodásból egészítette ki. Farmer lett tehát belőle, csirkéket tenyésztett, de nevét mégsem a sikeres gazdák közé jegyezték fel, inkább az autóversenyzők nagykönyvébe. Élete első autós versenye 1952-ben zajlott. Ezen a negyedmérföldes gyorsulási versenyen egy saját maga által építgetett hot roddal indult és nyert is. A siker rejtett energiákat ébresztett fel benne, ezért még ugyanabban az évben egy valódi, nagy versenyen is elindulhatott, mégpedig egy brit MG volánja mögött. Az esélytelennek tartott márka hiányosságait tehetségével pótolta, maga mögé utasította a papírforma szerint esélyesebb Ferrarikat, Jaguarokat.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. januári számában olvasható.