Repcsi helyett…

BMW R42

A húszas évek egyik legsikeresebb európai motorkerékpárja ugyan kilenc évtizede mutatkozott be, de még ma is megállná a helyét az utakon. Az alább bemutatott jármű a repülőgépek és motorkerékpárok gyártásában élenjáró BMW terméke volt, népszerű elődmodellje pedig kikövezte előtte a siker útját. Az R 42-es típusjelzés éppen ezért minden gyűjtő számára a ritka és különleges BMW szinonimája.

Ugyan közhely, de tény, hogy a bajor BMW előbb gyártott repülőgépeket, mint földi gépezeteket. Egy időben mindent a repülőgépgyártásra tettek fel, sőt, gyakorlatilag monopóliumot szereztek az első világháború idejére, de aztán Németország elveszítette a háborút, majd a Versailles-i békeszerződés megtiltotta a számára, hogy repülőgépet és repülőgépmotort gyártsanak a területén.

Bútort, vagy motort?

A munka és piac nélkül maradt BMW csarnokaiba dermedt csend költözött, de nem sokáig. A békediktátum nyomán kezdetben bútorokat gyártottak, ami egyébként kézenfekvő döntésnek tűnt, hiszen a korszak repülőgépeinek váza többnyire fából készült, a BMW-nek tehát megvoltak a bútorgyártáshoz szükséges szerszámai, dolgozói pedig rendelkeztek a szükséges szaktudással. Az ágyak, szekrények előállítása ugyan békés tevékenység volt, de ennél unalmasabb dolgot el se tudtak volna képzelni a Bayerische Motoren Werke mérnökei, akik természetesen váltásra készülődtek.
Alig három évvel a békeszerződés hatályba lépése után, 1923-ban mutatták be az első BMW motorkerékpárt.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. novemberi számában olvasható.