A Pannonia múltja és jelene

Népes tábor rajong érte

Magyarország valaha motorkerékpárgyártó-hatalomnak számított és büszkék lehetünk eredményeinkre. A Csepel Művekben kevés híján hétszázezer motorkerékpárt készítettek a hősi időkben, többségük pedig kiválóan sikerült konstrukció volt. Ennek jele pedig az, hogy közülük ma is sok fut az utakon, a legjobb állapotúak OT-s rendszámmal.

Bővebben...

Napi használatban

1950-es Zündapp KS600

Hatévesen már motort vezetett, felnőtt fejjel pedig kitanulta a veterán motorok felújítását. Néhány év múlva már egy szakmai díjat is szerzett, mégpedig egy hatvan évesnél is idősebb Zündapp KS600-as jóvoltából, mely a 2010-es Old Timer Show különdíjasa lett. Madarász Tibor naponta használja ezt a motorkerékpárt, oldalkocsival, vagy anélkül is, a jármű pedig hibátlanul működik. Szenvedélyét igyekszik átörökíteni: kisfia születésnapjára LEGÓ-ként szétszedett BMW oldtimert készül ajándékozni.

Bővebben...

A Maróti-gyűjtemény

Panni, Berva, Dongó, Csepel, Danuvia és a többiek

Vannak, akik arra tették fel az életüket, hogy minél többet őrizzenek meg a múltból a jövő számára. Maróti József okleveles veterángépjármű-restaurátor szakmérnök közéjük tartozik, egyedülálló technikatörténeti tárlatának meglátogatása a hazánkban gyártott motorkerékpárok szerelmesei számára pedig kötelező. A tulajdonos könyvkereskedésének emeleti részén található gyűjtemény látogatója egy szempillantás alatt visszaröppenhet abba az időbe, amikor Magyarország még motorkerékpár-gyártó hatalomnak számított. 

Bővebben...

A „Cetka”

Jawa – egy világbajnokká vált békebeli kétkerekű

Magyarországon csak „Cetkának” becézték, mert a szocializmus évtizedeiben a cseh eredetre utalva Cz-Jawaként hozták forgalomba. Az alapító, Frantisek Janecek mindent a vevők igényeinek rendelt alá, mert abban hitt, hogy sikerül megépítenie a kispénzűek kedvenc motorkerékpárját. A vállalkozás sikeres volt, de a történelem többször is megzavarta e motorkerékpár természetes fejlődését. 

Bővebben...