Napi használatban

1950-es Zündapp KS600

Hatévesen már motort vezetett, felnőtt fejjel pedig kitanulta a veterán motorok felújítását. Néhány év múlva már egy szakmai díjat is szerzett, mégpedig egy hatvan évesnél is idősebb Zündapp KS600-as jóvoltából, mely a 2010-es Old Timer Show különdíjasa lett. Madarász Tibor naponta használja ezt a motorkerékpárt, oldalkocsival, vagy anélkül is, a jármű pedig hibátlanul működik. Szenvedélyét igyekszik átörökíteni: kisfia születésnapjára LEGÓ-ként szétszedett BMW oldtimert készül ajándékozni.

A Zündapp neves német motorkerékpár márka, amely az első világháború idején született. Majdnem hetven évig gyártották, napjainkban pedig egyre többen lesznek a rajongói. Sokan fedezik fel maguknak egy Zündappban az ideális járművet. Mindez nem is csoda. Egy ilyen motorkerékpár olyan formatervvel rendelkezik, olyan esztétikus és olyan műszaki különlegességeket tartalmaz, amely érdemes a mai kor emberének csodálatára is. A Zündappok tartósságát jól jelzi, hogy korábban egy gyűjtő talált egy példányt Székesfehérváron, amely évtizedeket töltött egy pincében, húsz mázsa szén alatt, ennek ellenére viszonylag jó állapotban maradt meg. Ez a DBK250-es is jelenleg Madarász Tibor műhelyében várja a feltámadást. A restaurátor eredeti szakmája vízépítő mérnök, de egy véletlen folytán belehabarodott a régi motorkerékpárokba és ma már komoly műhelyt vezet annak érdekében, hogy a kétkerekűeket újjávarázsolhassa.

Az oldtimer motorkerékpárok győri szerelmese elsősorban a német márkákat kedveli, azok közül is a Zündappokat. Ő maga egy igazi különlegességet használ, amelynek nyergében már ezerhatszáz kilométert tett meg. A hibátlanul működő, 1950-es évjáratú KS600-as szólóként és oldalkocsival is lenyűgöző látvány, pedig Madarász Tibor soha nem készült arra, hogy öreg motorokkal foglalkozzon. Rajongását sráckorából hozta, hatéves volt, amikor kikövetelte apukájától, hogy felülhessen a tekerős Rigára, bár a lába még le sem ért a földre. Képes volt vezetni is, de megállni csak úgy tudott, ha elengedte a gázt, hagyta lelassulni a motort, majd oldalra eldőlt vele. Zündappját sokkal később, Kőszegen vásárolta, majd saját kezűleg rakta össze. Ahogy mondani szokás, a jármű „kosárban” érkezett a műhelybe, a motor és a váltó is darabokban volt, ennek ellenére ma kiválóan szolgál, sőt, díjat is nyert.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. márciusi számában olvasható.