Kaland az élet!

Egy épített Yamaha RD 125-ös

A Koronczai Járműtörténeti Gyűjtemény egyik jeles darabja egyszersmind a hazai versenysport-történelem része is. Az itthon épített Yamaha RD 125-össel a Csongrád megyében található gyűjtemény tulajdonosa, Koronczai Krisztián is versenyzett. Igaz ugyan, hogy nem gyorsasági, hanem átlagtartó versenyen, Bükkszentkereszt hegyi útjain. Az autógépész üzemmérnök nem egyszerűen szereti és megbecsüli a birtokába kerül gépeket, hanem ért is hozzájuk, a kis Yamahát pedig különösen megszerette.

A Yamaha RD 125 számos sikert hozott építőjének, Mészáros Sándornak, aki a motor nyergében elismerésre méltó versenyeredményekkel saját maga igazolta a munkájának színvonalát. Nem véletlenül esett választása az RD típuscsaládra, az ugyanis közel húsz éven keresztül mindenféle hengerűrtartalommal, hengerszámmal készült, egyidejűleg pedig a kor legerősebb kétütemű motorjai közé tartozott.

Versenyeken edződött

Az RD sorozat fejlesztése a gyártók vérre menő harca közben zajlott. A versenysportban megszerzett eredmény nem volt öncélú, megmutatkozott a kasszánál is, hiszen a teljesítménynövelés sportsikereket és presztízst hozott, a tömegek pedig tolongtak a kereskedésekben. A vásárlók mintegy bónuszként a gyártótól megkapták a versenytechnika egy részét is, hiszen azt kis késéssel átültették az utcai modellekbe is.
A kétütemű motorok életében jelentős mérföldkőnek számított a kipufogócsatorna nyitási és zárási idejének, illetve keresztmetszetének változtatása volt. Ezzel a rezonanciakamra felől visszaáramló gáztöltet gázlengéseit előnyösen lehetett szabályozni, a fordulatszám és terhelés függvényében. Az első megbízhatóan működő mechanikus rendszert 1978-ban a Yamaha alkotta meg, majd 1983-ban kijöttek az elektronikus vezérlésű YPVS (Yamaha Power Valve System) néven ismertté vált változattal.
- A kiállításon látható versenymotor 2012 novemberében került hozzám, egy internetes hirdetésben figyeltem fel rá. Mivel versenymotor nem volt a gyűjteményben, úgy gondoltam jó lehetőség kínálkozik a „hiánypótlásra”. A hirdetésben szereplő Yamaha RD 125 versenymotor nemcsak küllemét tekintve volt vonzó számomra, de nem hagyott hidegen az sem, hogy milyen versenyeredményeket értek el általa. Mivel tisztában voltam azzal, hogy gyári versenymotorhoz szinte lehetetlen hozzájutni, úgy döntöttem, hogy megnézem a meghirdetett gépet – mesélte Koronczai Krisztián.

A rakéta

A jelenlegi tulajdonost Mészáros Sándor, az építő készségesen beavatta a műhelytitkokba. Megmutatta neki a gép minden apró részletét, elmesélte az építés fázisait, és az alapvető kezelési technikákat is. A szemrevételezést követően egy gyors hidegindítás következett. Tekintettel a kora reggeli időpontra, a tesztkörre csak később, a megvásárlás után került sor. Ennek során Koronczai Krisztiánt meglepte a motorkerékpár menetdinamikája.

Szerző: Dávid Zoltán

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. júliusi számában olvasható.