Hiába menekülsz…

Rendőrmotorok Magyarországon

A hazai rendőrmotor-flotta közel háromszáz darabot számlál, még két Harley Davidson is akad köztük! A „derékhad” azonban BMW RT 900-asokból áll, amelyeket a német gyárban kifejezetten rendőrségi felhasználásra gyártanak, civilek legfeljebb csak vágyakozva nézegethetik őket.

Magyarországon viszonylag hosszú múltja van a rendőrmotoroknak. A legelső motorkerékpáros rendőr 1926. július 29-én indult járőrözni a Mosonyi utcai rendőrlaktanyából. Két évvel később már önálló motoros osztag szerveződött - ne gondoljunk persze nagy alakulatra, az egység mindössze öt darab motorkerékpár felett rendelkezett. A szolgálatba induló motorvezető és járőrtársa akkor még közösen ült meg egy-egy motort. A későbbiekben oldalkocsis motorok álltak szolgálatba, ezeknek üléseit is kihasználták, mindegyik három-három főt szállított. A közlekedők számának növekedésével nőtt a motoros egység létszáma is: 1941-ben már négy altiszt és ötvenhét rendőr alkotta. A háború után teljesen újjászervezték a főváros motoros rendőrségét, amely kezdetben csak maroknyi rendőrt és még kevesebb motorkerékpárt számlált. Minőségi és mennyiségi változás csak az ötvenes évek elején állt be, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányságon belül önálló Közlekedésrendészeti Osztály alakult. Az osztály tizennégy BMW motorkerékpárral rendelkezett, ez a szám pedig folyamatosan növekedett, habár a típusok változtak. A hatvanas években elején létrehozott díszmotoros egység Simsonokat kapott, de 1964-ben újabb BMW-k, Uralok, illetve Pannóniák jelentkeztek szolgálatra. A rendszerváltást megelőző években a hazai rendőrmotorosok többsége XJ-650-es Yamahán ült. A negyven darab japán kétkerekűből álló ménest harminchét darab BMW és harminc darab MZ egészítette ki. A díszalakulat sem Simsonokon ült immár, hanem különleges BMW-ket kapott.

A magyar rendőrség motoros járőrei jelenleg közel háromszáz darab különlegesen felszerelt túramotort használnak – e mennyiség zöme, nagyjából kétharmada BMW gyártmányú. A második legnagyobb számban használt márka a Yamaha, de mutatóban akad Suzuki, Aprilia, Honda, sőt, kettő darab Harley-Davidson is! Ahhoz, hogy egy motorkerékpár úgynevezett stabil megkülönböztető jelzés viselésére vonatkozó engedélyt kaphasson, számos követelménynek kell megfelelnie. Három alapvető, a teljesítményre utaló minimumkövetelményről számolt be a Veterán Garázsnak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Osztálya: hengerűrtartalom 1000-1300 ccm, a motor teljesítménye 58-80 kW, a végsebesség pedig legalább 180 km/óra.

A mindenkor beszerzett motorkerékpárok civil változatai műszakilag alapvetően megegyeznek a rendőrségi motorokkal, de az extra felszerelések hiánya miatt olcsóbbak. A motorkerékpárok árait az ORFK nem kezeli titkosan – megvásárlásukra is közbeszerzés keretében került sor -, de azzal kapcsolatban nem rendelkeznek adatokkal, hogy mennyivel kerül többe a rendőr-változat, mint a civil. A magyar rendőrség által beszerzett motorok nem lehetnek átalakított járművek, fontos feltétel, hogy már a gyárból is rendőrmotorokként gördüljenek ki. A hazai BMW-k kétfélék lehetnek, attól függően, hogy mekkora teljesítményre képes a motorjuk. A kisebb, gyengébb változat bruttó beszerzési ára 6,2 millió forint, az erősebbeké 6,6 millió forint volt.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. szeptemberi számában olvasható.