Egy elfeledett márka

Az NSU karrierje Nagy-Budapesttel egyidős

Az NSU gyártmányai a világ legkorábbi motorkerékpárjai közé tartoztak. Hat évtizeden át készültek kétkerekűek Neckarsulmban, a gyár pedig folyamatosan képes volt a megújulásra, sokszor az újjászületésre is. Túlélt két világháborút, még legnagyobb üzemének lebombázása sem törte meg. Egy időben tőlük tanult mindenki, később azonban nem szégyelltek mástól tanulni ők sem. Különleges patinája, íze van manapság egy NSU motorkerékpárnak, nem csoda, ha sokan vágnak bele egy-egy példány felújításába. 

Abban az évben, amikor Pest, Buda és Óbuda egyesítésével létrejött Nagy-Budapest (vagyis 1873-ban) két német műszerész a textilipar gépesítésétől remélte szép jövőjét. A két szakember-vállalkozó - Christian Schmidt és Heinrich Stoll – automata kötőgépek gyártásába kezdett, vállalkozásuk pedig olyan perspektívával kecsegtethetett akkoriban, mint manapság az informatika. Azt persze nem sejtették, hogy a motorizáció és a közúti járművek fejlesztése hamarosan még ennél is nagyobb üzlet lesz – de ne szaladjunk ennyire előre. A kötőgép-üzlet kiválóan beindult tehát, Schmidt és Stoll azonban többre vágyott. Az egyre nagyobb méretekben termelő textilipar rengeteg embernek adott munkát, a gyári munkások többsége pedig nagyobb távolságra lakott munkahelyétől. A bejárás megkönnyítése érdekében sokan kaptak kerékpárra, ahogyan pedig telítődött a kötőgépek piaca, kézenfekvő megoldást jelentett Schmidték számára a drótszamarak gyártása. Ez volt a valódi kezdet számukra, mert ettől fogva végérvényesen elkötelezték magukat a járműgyártás mellett.

Kerékpárjaik hamarosan kék füstbe burkolóztak, Schmidték ugyanis ráébredtek arra, hogy a belső égésű motorok beépítésével kelendőbbé tehetik portékáikat. Nem lettek persze egy csapásra a szó mai értelmében vett motorkerékpár-gyárosok, hiszen csak a kerékpárgyártásban voltak otthon, a motorokat ők maguk is vásárolták. Ős-motorkerékpárjuk lényegében egy bicikli volt, amelyre egy svájci gyártású Zedel motort erősítettek. A négyütemű, egyhengeres benzinmotorral hajtott kerékpár 1901-ben debütált és készítői nagy piaci potenciált láttak benne. Ügyes marketinget kerekítettek termékük köré, ennek első lépéseként egy jól hangzó márkanevet kerestek, mert nélküle a nemzetközi piacon nem lett volna esélyük. Addig „Neckarsulmer Fahrradwerks Aktiengesellschaft” névre hallgatott az üzemük, egy huszáros vágással rövidre faragták székhelyük, Neckarsulm nevét (amelynek eredete a Neckar és a Sulm folyók találkozására utal) és megszületett az NSU.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. júliusi számában olvasható.