A Pannonia múltja és jelene

Népes tábor rajong érte

Magyarország valaha motorkerékpárgyártó-hatalomnak számított és büszkék lehetünk eredményeinkre. A Csepel Művekben kevés híján hétszázezer motorkerékpárt készítettek a hősi időkben, többségük pedig kiválóan sikerült konstrukció volt. Ennek jele pedig az, hogy közülük ma is sok fut az utakon, a legjobb állapotúak OT-s rendszámmal.

A nosztalgiával vegyes büszkeség és szomorúság érzése járja át a magyar motorosok lelkét, ha eszükbe jut 1975. Abban az évben hagyta el a csepeli gyárat a legutolsó motorkerékpár, egy Pannonia. Nem is akármilyen darab volt, hanem egy P21 Luxus. Az arányos külsejű motorkerékpár méltó lezárása volt egy korszaknak, magába sűrítette a gyártás termékeny évtizedei alatt bekövetkezett újabb és újabb műszaki korszerűsítéseket.

Bár idestova négy évtized telt el „az utolsó” legyártása óta, még ma is találkozhatunk Pannoniákkal az utakon. A strapabíró és könnyen karbantartható szerkezet dacol az évekkel és a kilométerekkel, nem is csoda, ha a márkát időnként fel akarják támasztani, új köntösbe bújtatva ismét gyártani. Néhány évvel ezelőtt egy lelkes fejlesztőcsapat el is készített egy prototípust. Nem titkolt szándékuk az volt, hogy megteremtik a sorozatgyártás feltételeit is és Várpalotán beindítanak egy motorkerékpár-gyártó üzemet. A mutatós prototípus a Pannónia Bol d'Or nevet kapta. Az elnevezés a franciaországi Monthléry-ben rendezett legendás 24 órás Bol d'Or versenyre utal, amelyen 1956-ban részt vettek a magyar versenyzők is és egy Pannonia 250-essel kategóriagyőzelmet aratottak. A modern Pannoniába 49 lóerős, egyhengeres, vízhűtéses Suzuki blokk került. Formáját tekintve túraenduro, fekete alapszínnel, aranyszínű felnikkel. Sajnos a remények gyorsan szertefoszlottak, a sorozatgyártás nem kezdődhetett el. Az okok sokfélék, de a legnyomósabb érv talán a pénzhiány volt: ahogyan a gépkocsik gyártói, úgy a motorkerékpárgyárak is azzal szembesültek 2010-ben – a prototípus bemutatásakor – hogy a gazdasági visszaesés hatására jelentősen megcsappant a kereslet és a közönség vásárlóereje. Jó hír azonban, hogy aki manapság Pannonián akar motorozni, könnyedén megteheti. A hirdetéseket böngészve gyorsan és akár százezer forintért is találhatunk felújítandó modellt. Annak természetesen mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, aki azonnal nyeregbe kíván pattanni és ad a külcsínre is. Egy szépen és jól felújított „Pancsi” akár egymilliót is kóstálhat.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. májusi számában olvasható.