Zöldülő nagyvárosok, zöld taxik

Sok éven át inkább csak parttalannak tetsző viták és hol felkarolt, hol félretett tervek jelezték: a tömegközlekedés megreformálásának egyik útja az lehetne, ha – például a buszoknál – több CNG-járgány, illetőleg troli venné át a pöfögő, károsanyag-kibocsátásban élenjáró ősrégi csotrogányok helyét. Taxi-fronton is joggal remélt (később már nem is remélt…) fejlesztéseket a fuldokló átlagpolgár. Mára szemléletváltozásról és komolyabb fejlesztésekről is hírt adhatunk: a Budapest Taxi szépszámú flottával mutat példát, így is csökkentve a levegőbe jutó méreganyagok mennyiségét.

Kivételesen az összefogás jegyében találkoztak vállalatvezetők, autóipari szakemberek, közlekedési szakértők. A helyszín a belvárosi Gerbeaud cukrászda volt. A találkozó célja, hogy a meghívottak előtt demonstrálják: átgondolt stratégia alapján „zöldül” a főváros. 

Másfél tonna portól szabadulunk meg
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) irányítója, Vitézy Dávid jelezte: napjainkban 5209 taxit tartanak nyilván. Ha ennek a népes flottának egy jelentős részét sikerül viszonylag rövid időn belül a környezetünk szempontjából előnyösebb gépjárművekre cserélni, máris tonnákban mérhető portól, szennyeződéstől szabadulhat meg a település. Koncz László, a Főgáz igazgatási tagja tovább kalkulált; szerinte évente 1,5 tonna szennyező por tűnik a semmibe e fejlesztésnek köszönhetően.
De mi is a lényeg? Nos, a Budapest Taxi nemrég ötven darab, CNG-vel működő Opel Zafirát és további két elektromos Nissan LEAF-et helyezett forgalomba. A szakemberek szerint ez a mennyiség áttörést jelent a tömegközlekedésben. Ezt Dámos András, az Opel Magyarország kommunikációs igazgatója is megerősítette.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. májusi számában olvasható.