A Megameter igazi rekorder!

Fogyasztás: 3082 kilométer/liter

A Megameter feltartóztathatatlanul tör előre. A Shell-Eco-marathonon, majd a toulouse-i EducEco versenyen is eredményesek voltak a kecskeméti főiskolások, akik hosszú évek óta élen járnak az autótervezésben. Ráadásul nemcsak a viadalokon ügyeskednek, hanem a versenyek értő zsűrijei is újra meg újra kalapot emelnek a teljesítményük előtt, amire példa a Design-díj és a Technikai Innováció különdíj idei besöprése is.

A Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar (GAMF) csapata saját fejlesztésű Megameter nevű járműveivel 2010 óta versenyképes, egyúttal pedig rekorder is. Egyetlen liter benzinnel 2696 kilométert tettek meg Rotterdamban, 2012-ben. Finnországban tavaly eljutottak a 3082 km/literes álomhatárhoz. Bioetanollal 1646 km/litert „hoztak” Cartagenában.

A kezdetek
A kecskemétiek a Megameter I. jelzésű kocsival kezdték a sikerszériát. A németországi Lausitzban nyolcadikak lettek önhordó szénszálas karosszériába csomagolt, saját gyártású motorral felszerelt versenygépükkel. 2011-ben nem volt szerencséjük a Shell-Eco-marathonon, hisz’ volt egy karamboljuk, de nem csüggedtek és újraépítették a kocsit. Újra elstartoltak, de egyszerre csak elromlott a kormánymű, bebicsaklott az irányított hátsó kerék és 30 km/órás tempónál felborult a Megameter, hosszan csúszva az oldalán. Ami a lényeg: a pilótának nem esett baja. A karosszéria – valójában egy karbon-kapszula - viszont megsérült. Idézve az Origo akkori híradását: „Minden idők legkisebb fogyasztású magyar járműve innentől kezdve talán már csak egy kiállítási tárgy lesz a Kecskeméti Főiskola aulájában, egy hatalmas üvegvitrinben… A GAMF neve mellé végül a 2277 km került, amellyel a 222 nevezett autó összetett versenyének ötödik helyén zártak…”

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. júliusi számában olvasható.