Egy háborús veterán

Citroën U23

A Citroën U23-as teherautó igazi háborús hős. Tizenkétezer darab teljesített szolgálatot a második világháború idején a francia hadseregben és bár a németeket ő sem volt képes feltartóztatni, bőven túlélte a Führert. Harmincöt éven keresztül gyártották, utolsó példányai 1969-ben készültek el.

A képeinken szereplő Citroën U23-ast tavaly januárban vásárolta meg jelenlegi tulajdonosa, Maróti Antal. Egy szép estén leült a számítógép elé, mert álmatlansággal küzdött, kisvártatva pedig megpillantotta álmai autóját.
- Az interneten láttam meg, egy eldugott kis oldalon. Nemcsak a hirdetést rejtették el, a kocsi sem közszemlére téve állt, Belgiumban egy pajtában pihent. Aznap eldöntöttem, hogy kell nekem – mesélte az U23-as tulajdonosa a Veterán Garázs Magazinnak. Ez a típus sokaknak ismerős lehet francia filmekből és sorozatokból, de e konkrét példány is feltűnik időnként a filmkockákon, tulajdonosa ugyanis gyakran adja kölcsön forgatásokra. Többek között a Rowan Atkinson főszereplésével készült Maigret csapdát állít című magyar-angol krimiben is láthatjuk majd a közeljövőben.

Eredeti fényezéssel

Egy haszongépjármű legfontosabb jellegzetessége a strapabíróság, e példány pedig különösen jeleskedik ezen a téren, ugyanis szinte semmilyen felújítást nem kellett elvégezni rajta.
– Meg kellett gyűrűzni a motorját, de ezen kívül csak egy-két apróságot végeztünk el rajta. A fékeket kellett kicserélni, illetve az üléspadot kárpitoztuk át. Nagyjából hatvan kilométer óránkénti sebességre képes ez a teherbíró jószág. A nevében rejlő huszonhármas szám egyébként a 2300 kilogrammos teherbírásra utal. Büszke vagyok az eredeti festésére, de minden más is eredeti rajta, ideértve a fából készült elemeket is. A fékcsöveket viszont már mi gyártottuk le hozzá. A számlálójában negyvenkétezer kilométer van, megjárta a háborút, majd később visszakerült polgári használatba – tette hozzá a tulajdonos, aki a korabeli Citroënek avatott ismerőjének számít, hiszen két Traction Avant-ja is van. De minek kettő?
– Jóból nem árt a sok – adta meg a választ a tulaj.
– Gyerekkori álmom volt a Traction Avant, az elsőt pedig 2008-ban vettem meg. Darabokban volt, alkatrészenként kellett összerakni. Tavaly aztán megvásároltam a másodikat. Természetesen az Avant-ok is járnak filmforgatásokra. Nem ez a fő célom velük, a saját magam és a családom szórakoztatása a fontos, de a fenntartásuk költségét megtermelik a forgatások révén és ez nekem bőven elég. A Traction Avant is szerepel a Maigret-ben és egy televíziós reklámban, amely majd decemberben kerül adásba és egy pezsgőt hirdetnek vele. Az egyik Traction Avant tehát teljesen eredeti, csak a hetvenes években festették újra, a másikat pedig felújítottuk, ezen gyakorlatilag minden új – árulta el a tulajdonos, aki meglepő módon nem viszi veterán autós találkozókra egyik kocsiját sem. Hogy miért nem?
– Hiába mondom az embereknek, hogy ne üljön rá a gyerek a sárvédőre, mindig ráültetik – jött a válasz.

A háborúban is helytállt

Az U23-as vagy más néven Type 23-as egy könnyű teherkocsi, amelyet a Citroën 1936-ban mutatott be. Noha a motor burkolata és az autó orra meglehetősen hasonlít a Traction Avantéra, az U23-as hagyományos, hátsókerék-meghajtású autó, míg a Traction Avant egyike volt az elsőkerék-meghajtású kocsiknak. Már 1936-ban bemutatták dízelváltozatát is, amelyet egy 1767 köbcentiméteres, négyhengeres dízelmotor hajtott. E járművek teljesítménye 42 lóerő volt.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. decemberi számában olvasható.