A sokoldalú sógor

Porsche 356

Ember legyen a talpán, aki első látásra meg tudja mondani egy Porsche 356-osról, hogy a családfa melyik ágáról való. Ez a típus ugyanis borzasztóan népszerű volt, hosszú ideig gyártották és nagyon gyakran eszközöltek rajta kisebb-nagyobb változtatásokat, amelyek révén folyamatosan tökéletesedett. Egy laikus nem is mindig tud különbséget tenni egyes verziók között, kifejezetten nehéz megtippelni, hogy mondjuk egy 1954-es vagy 1964-es modellel van dolgunk. Ebben igyekszünk most segíteni. 

A 356-os típusú Porschét Zuffenhausenben, egy Stuttgart melletti településen gyártották 1950 és 1965 között. Alapvetően négy modell készült belőle: a Type 356-os, Type 356 A, Type 356 B és a Type 356 C. A Type 356-ost gyakran csak pre-A-nak becézik, de ez nem hivatalos elnevezés, inkább csak azért alakult ki, hogy véletlenül se keverjék össze ezt a verziót a többivel. Alapvetően kétféle karosszériával gyártották a korai típust, kupé és kabrió változatban, de később megjelentek a vászontetős verziók is.

Mutasd a szélvédőd, megmondom, ki vagy!

A Type 356-os, vagyis pre-A változat volt a sikeres modell előfutára, 1950 és 1955 között gyártották. Az egyik legjellemzőbb vonása az első szélvédő volt. Ha ránézünk, azonnal meg tudjuk állapítani, hogy a hozzá tartozó Porsche 356-os 1956 előtt vagy azután készült-e. Az első széria ugyanis teljesen egyedi és könnyen felismerhető, felülről nézve szélesre nyitott V alakú, osztott üveget kapott előre, míg a későbbi 356-osok szélvédője ívelt volt - kivéve természetesen a Speedstert. 1952-ben jelent meg az Egyesült Államokba küldött modelleken az európaitól eltérő lökhárító. Ez távolabb került a karosszériától és a mérete is megnőtt. Változtattak a motorháztető fogantyúján is, amely addig pici volt és nem volt rajta lyuk. Az új verzión már volt egy lyuk, felett pedig egy kiemelkedés jelent meg. Apróság, de feltűnhet, hogy 1950 és 1957 között a hátsó rendszámtáblát még felülről világították meg, 1957 után már alulról. Az indexlámpák ezalatt „mászkáltak” az autón. Az 1953-as modelleken az elülső indexlámpák még közvetlenül a fényszórók alatt voltak, később távolabb kerültek tőle, 1954-ben pedig beköltöztek a hűtőrácsba.

A külső alig változott

A Type 356 A-t 1956 és 1959 között gyártották. A szélvédő már ívelt volt, míg a karosszéria alapvetően alig változott az elődhöz képest. Az elülső lökhárítókat szépen lekerekítették, a fényszórókat pedig lejjebb szerelték. A motorháztető fogantyúja már sokkal nagyobb lett és egy büszke címert tettek rá. A kerekek kisebbek lettek: míg a pre-A 16 hüvelykes abroncsokon gurult, az utódnak be kellett érnie 15-ösökkel. Az ívelt szélvédő mögött húzódó műszerfal átalakult, követte az előbbi vonalát. Apróság, de 1957-ben a hátsó lámpák is átalakultak. 1958-ban kijött egy köztes modell, a T-2-es karosszéria, amiről viszonylag ritkán esik szó, miután nem sok változást hozott. Az ajtó zárlemezt lejjebb szerelték és a korábbi öt helyett már csak három csavar tartotta. A másik változtatás a kipufogónál történt: a két kipufogócső a hátsó lökhárító alján lépett ki.

Kétféle karosszériával gyártották

A második (harmadik) sorozatot 1960 és 1963 között gyártották, ez volt a Type 356 B. A motorháztető laposabb lett és egy erős, krómozott fogantyút is szereltek rá – a Pre-A és az A fogantyúja még polírozott alumíniumból készült. A lökhárítók nagyobbak, „hegyesebbek” lettek, feljebb kerültek és erős krómborítást kaptak. A karosszéria lemezeit is átszabták, felülről nézve az autó orra kerekített lett, nem hullámos, mint korábban.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2017. januári számában olvasható.