A hatvankétezer fontos csoda

Rolls-Royce Silver Spur Long

A maximális luxusnak és az automata felfüggesztésnek köszönhetően az olajügyi miniszter, a rockzenész, a dúsgazdag üzletember útja is zökkenőmentes lehetett a Rolls-Royce Silver Spur hosszú, vagy még hosszabb, limuzin változatában. A képeinken látható egyedi darab a katari miniszter számára készült és még mobiltelefont is építettek bele – 1982-ben…

Ezt a fekete Rolls-Royce Silver Spur Longot Katar olaj- és pénzügyi minisztere – akiből azóta emír lett - 1981-ben rendelte meg és a rákövetkező évben vette át a kereskedésben. Hatvankétezer angol fontot fizetett érte, de nem is egy hétköznapi modellt kapott a pénzéért cserébe. Az autó full extrás, még mobiltelefont is rendelt hozzá első tulajdonosa, ez a kiegészítő pedig akkoriban a közönséges halandók számára elképzelhetetlen luxusnak számított.

Ajándék a nagykövetnek

Miután a katari miniszter ráunt a gépkocsira, Nagy Britannia dakkai nagykövetének ajándékozta az autót, aki viszont nem tudta használni, tekintve, hogy a jármű balkormányos. A Rolls-Royce ezért a rákövetkező időszakban egy garázs mélyén álldogált, végül aztán egy aukciós házba került és eladták. A mindössze huszonhatezer kilométert futott fekete limuzint egy magyar állampolgár vette meg, aki egy darabig használta, de aztán továbbadta egy honfitársának. Utóbbi dédelgetve használta az autót, majd nem sokkal később eladta jelenlegi tulajdonosának.
- Néhány hónapja van nálam a Rolls Royce, amelynek kilométer számlálója 34 ezret mutatott az adásvétel napján, azóta pedig körülbelül ezerötszáz további kilométert tettem bele. A gépkocsi teljesen eredeti, egyik alkatrésze sem lett felújítva, mégis kiváló állapotban van, mert nagyon vigyáztak rá. Mivel autókereskedő vagyok, biztosan eladom majd a jövőben, szerencsére nemcsak a története érdekes, de az összes papírjával is rendelkezem – mesélte el a jármű tulajdonosa.

Az újjászületett szellem

A Silver Spirit nevű modellt a Rolls-Royce az angliai Crewe-ben gyártotta, az első példányok 1980-ban készültek el. A Silver Spur az említett modell meghosszabbított alvázzal rendelkező változata volt. A Spirit a korábban létezett Spirit of Ecstasy újjászületésével jött létre, vele pedig egy teljesen új, korszerű generáció első tagja érkezett meg, hogy reformokat hozzon. Megteremtette a Flying Spur, a Silver Dawn, a Touring Limousine és a Park Ward alapjait. A Spirit és a Spur ennek ellenére nem voltak teljesen új típusok, a Rolls-Royce ugyanis továbbra is a Silver Shadow terveit használta. Változatlanul a 6,75 literes V8-as motort építették a motortérbe, az erőátvitelről pedig továbbra is a GM THM 400-as típusú, háromsebességes automataváltó gondoskodott. A Spur és a Spirit továbbra is nagy hangsúlyt helyezett a kiváló kezelhetőségre, amelynek egyik központi eleme az automatikusan működő felfüggesztés volt, amelyet még a korábbi Silver Shadow hagyott örökül.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2016. novemberi számában olvasható.