Picasso: töretlen lendület

Citroen C4 Picasso

Mára a Citroen és a Picasso név feltételezik egymást. Az első Xsara Picasso még 1999-ben gördült le a futószalagról, de a Citroen Xsara is már csaknem másfél évtizedes történet. Sikersztorival van dolgunk. A jelen pedig a C4 Picassóé, illetőleg a Citroen Grand C4 Picassóé. Ha van családbarát automobil, hát ez az.
Mit néz meg elsőként egy feleség egy autón? A színét. És utána? A csomagtér méretét. Nos, a színekkel sosem volt gondja a franciáknak, de a C4 Picasso esetében a poggyászoknak, a bevásárlószatyroknak is van hol terpeszkedniük, minthogy a C4 Picasso hátsó fertályában egy 537 literes üreg nyílik! Emellett az utastér is tágas és kényelmes; gyerek és felnőtt egyaránt kipihenten szállhat ki belőle bármilyen hosszú túra után is. 

Van hová pakolni!

A családtagok nagy örömére annyi a rekesz, a különféle „titokzseb”, hogy a tesztpilóta (értsd: a családfő) azokat össze sem tudta számolni. A kesztyűtartóba simán befér tíz kesztyűpár, a két első ülés között pedig rolós „kisszekrény” áll rendelkezésre. A pohártartót is megtaláltam – ha nem is azonnal.
A kocsi azonban nemcsak azért jó, mert divatos, mert célszerű, mert olyan „csecse”. Van itt tartalom, belbecs, erő és technika is bőven. De mielőtt műszakiznánk, egy szót ejtek még a Picassóra mindig jellemző jókora üvegfelületekről. Na, ezzel sem spóroltak a gallok. A panorámatető, a szélvédő terjedelmes, a fény szinte árad, sehol egy árnyék. Volt régen egy jópofa Citroen-reklámszöveg, hogy „Fényterű”. Na, ez most is bevethető kifejezés lenne.
Erősek és nyomatékosak a motorok. A benzinmotorok teljesítménye 120 és 156 lóerő között változik, a dízelmotoroké 92-től 150 lóerőig terjed. A kétféle benzines erőforrást a BMW-vel közösen építették a franciák. Az EP motorcsalád hengerűrtartalma: 1598 cm³. A közvetlen benzinbefecskendezés és a turbókompresszor együttes alkalmazásának köszönhetően a THP (Turbo High Pressure) 155 motort egyszerre jellemzi kiemelkedő teljesítmény és visszafogott fogyasztás.
A dízelekre sem lehet panasz. Az e-HDi technológia jól teljesít, kettős működésű generátorral rendelkeznek az autók. Érdemes megemlíteni, hogy az első változathoz képest a generátor teljesítménye hetven százalékkal nőtt, elérve a 2,2 kW-ot, s beépített teljesítményelektronikát is kapott. Mi több, az új Citroen C4 Picasso a márka első olyan modellje, amelyben fellelhető az Euro 6-os normáknak megfelelő, SCR-modullal (selective catalytic reduction) felszerelt BlueHDi.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. januári számában olvasható.