Nincs lehetetlen! Batman egy Suzukiban!

Teszteltük a Suzuki SX4 S-Crosst

Európából nézve a Suzuki autóiból sokáig hiányzott a stílus. Hamamatsu, illetőleg Esztergom büszkeségeiről általában úgy értekeztünk, mint hasznos holmikról, de aki arról mesélt, hogy ilyesféle négykerekűre vágyik(!), kinevette a köz. Amióta a Swiftet újragondolták, megváltozott a helyzet. A Suzukikat mind jobb anyagminőség jellemzi, képződményeik stílusosabbak lettek, ugyanakkor a márka korábbi értékei (strapabíróság, megbízható erőforrások) se vesztek oda. Az SX4 is bizonyított a maga kategóriájában, most pedig megjött az SX4 S-Cross, ami szintén korrekt portéka.

Egy magyar család, amely hajlamos gondolkodni, amely az autót főként munkaeszköznek tekinti, de mégsem szeretné igénytelenül róni a kilométereket, amelyiknek fontos, hogy a kocsijához utóbb szükséges alkatrészek hamar beszerezhetőek legyenek, s azok ára ne hasítsa a csillagos égboltot, új, avagy használt kocsi becserkészése előtt nagy valószínűséggel számba veszi a Suzuki kínálta lehetőségeket, modelleket. Azok, akik korábban például beneveztek az SX4-re, nemigen panaszkodnak. Én sem teszem.

SX4: alap, amelyre építhet…
A magam / magunk SX4-e egy teljesen hétköznapi 1490 cm³-es, benzines szekér, amiből már nem hiányzik a tolatóradar sem, így könnyű leparkolni vele, segít a tájékozódásban. A kocsi – tapasztalatból mondom – kiválóan szolgálja a családot; vezetni kellemes, a kényelemre természetesen tól-ig határok közt nincs okunk panaszkodni, amit szükséges, vígan elpakolunk benne, nem mellékesen pedig minimális az automobil szervizigénye, a fogyasztása is elfogadható.
Ennek fényében nem titkolom, tesztpilótaként roppant kíváncsi voltam a jövevényre, alaposan szemügyre is vettem, rendesen megjárattam az SX4 S-Crosst. Most sem okoztak csalódást az „esztergomiak”. A modell ára ugyan magasabb, mint gondoltam (a fapados változat 4 490 000 forintba kerül, az SX4 S-Cross 1.6 Elegance Plus GLX napfénytetővel, 4WD, dízel EASS változatban 8 500 000 HUF), de aki mellette szavaz, nem jár rosszul. Mondhatni, mindent áthat-ural a praktikum. Az automobil csomagtere: 430 literes. Persze, az üléseket is kedvünkre hajtogathatjuk…

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. júliusi számában olvasható.