Átlagautóból sportkocsi

Renault Clio

Lead: Manapság sok a furcsa képződmény az utakon. A leggyanúsabb mindig az a járgány, amelyikről megpróbálják elhitetni, hogy egyszerre sportos és családias, tágas, jól pakolható, kényelmes is, tetejében pedig szerethető. Igazi társ. No és innovatív, tele kütyükkel, amelyekért a sofőrülésben apa és a hátsó gyerekülésben utazó kisfia is odalesz. Tapasztalataim szerint mindentudó négykerekűek ma sem születnek. Viszont megeshet olyan, hogy egy városjáró átlagautóból ügyes kezek egészen egyedi családbarát portékát kreálnak. A példa: a Clio.

Úgy hozta a sors, hogy idén két hosszabb utazásomon is tesztelhettem a Clio sportos változatát. Őszintén szólva alig akartam visszaadni a járművet. Hasonlót éreztem a szintén a Renault-planétáról származó Dacia Duster esetében is. Mindkét autó elérhető, megfizethető portéka, ugyanakkor a maga kategóriájában remekül összerakott négykerekű.

Igazán vagány!
De most hagyjuk is a Daciát, adjunk gázt, és összegezzük, mitől olyan jó az új Clio! Kezdjük ott, hogy a nálam járt gépezet formája, a külseje, a sárga-fekete színkombinációja eleve megnyerő, ugyanakkor nem csak sugallja a vagányságot. A nagyközönség, avagy az utca népe is folyton visszaigazolta, hogy nem akármilyen szerzettel van dolgom, mondhatni, feltűnést keltettem a jövevénnyel. A modell előzménye a DeZir tanulmányautó volt. Emlékszem, három esztendővel ezelőtt a Párizsi Autószalonon a Jaguar CX 75 sporttal és a Porsche Speedsterrel együtt mutogatták a gépezetet. De ez a kiemelt figyelem ekkor még inkább a kinézetének szólt. Ma már tudjuk, hogy belbecs dolgában is nagyot alkottak Boulogne-Billancourt-ban, a Renault főhadiszállásán.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2013. novemberi számában olvasható.