Autós Road Show Székesfehérváron

A borús idő ellenére 2014. május 18-án nagy tömeg gyűlt össze a székesfehérvári Mátyás király körúton. A látogatókat közel nyolcvan autókülönlegesség és számos hétvégi program várta.

A Székesfehérváron megrendezett seregszemle célja az volt, hogy a kiállítás vendégei sétát tehessenek az autóipar újdonságai és igazi kuriózumok, ősrégi oldtimerek között – magyarázta a rendezvény főszervezője, Huszár Frigyes. A megyeszékhely utoljára 2009-ben adott otthont hasonló autós eseménynek, ennek ellenére nagyon erős mezőny gyűlt össze. Az „új autós” szekció leginkább látogatott és fotózott tagja egy Mercedes- Benz DTM bemutató autó volt, mellette számos Mitsubishi újdonságot tekinthettek meg az érdeklődők. A kiállítás másik különleges darabja egy hatalmas limuzin volt. A látogatók legnagyobb örömére a Huszár Limo által kiállított tizenhárom méteres gépkocsi nyitva állt mindenki előtt, belülről is szemügyre vehették, kipróbálhatták, milyen kényelmes egy gördülő nappali. A ritka oldtimerek rajongói egészen különleges csemegékre bukkanhattak. A kiállított gépkocsik között parkolt az egykori honvédelmi miniszter, Czinege Lajos szolgálati Mercedese, továbbá a székesfehérvári Alba Regia Veteránjármű Egyesület tizenöt oldtimere, öt darab Ford Capri, egy korabeli, tökéletesen felújított Man teherautó. A Veterán Garázs Egyesület jóvoltából egy 1985-ben gyártott, Binz felépítményes Mercedes mentőautó és egy 1971-es évjáratú Mercedes SL (R107)-es érkezett Székesfehérvárra.

A kiállítás szervezői a családosokról, a gyerekekről sem feledkeztek meg. Arcfestéssel, ugrálóvárral, helikopter-szimulátorral várták a kicsiket. A bátrabbak kipróbálhatták, milyen ülés esik egy igazi tűzoltóautóban (a gépkocsit a Székesfehérvári Tűzoltóság biztosította) és sétát tehettek az ország egyetlen, 1970-ben gyártott Ikarus 31-es autóbuszában is.

A cikk megtalálható a Veterán Garázs Magazin 2014. júliusi számában.