Kis autó, nagy élvezet

Alfa Romeo Junior

Részleteit tekintve nem volt éppen formabontó az olaszok kétajtós csodája, azonban az Alfa Romeo 1300-as egészében olyan harmonikus egységet alkot, amelyet annak idején könnyek között méregettek a rivális autógyárak formatervezői. Nem túlzás kijelenteni, hogy a kicsiny méregzsák példaértékű interpretációja a klasszikus, háromdobozos elrendezésnek.

Mint oly sok klasszikusan szép autót, az 1963-ban bemutatott Alfa Romeo 105/115-ös szériát is Giorgetto Giugiaro „öltöztette fel”. A mester akkoriban a Bertone zsoldjában állt, az pedig elmondható, hogy biztos kézzel rajzolta meg a hátsókerekes jármű klasszikus vonalú karosszériáját. Az Alfa egyébként nem bonyolította túlságosan a lemezek alatt található konstrukciót, jól bevált megoldásokat és alkatrészeket emelt le a polcról, hátul például merev tengely kötötte össze a kerekeket. Mivel a terv úgy szólt, hogy sportos kanyarvadász legyen a büszke logó viselője, kellően csekélyre szorították le az önsúlyát (930 kilogramm lett), illetve csupán alig 4080 milliméterre nyújtották meg az autót. A sportosság nem okvetlenül a vad száguldásban testesül meg, az erős fékek legalább ilyen fontosak – az Alfa konstruktőrei ezért négy tárcsafékkel segítették azt a vezetőt, aki kissé elszámította valamelyik kanyart. Súlyos kilogrammokat nyertek a tervezők azáltal, hogy csak négyhengeres erőforrásokat alkalmaztak és akár a belépőszintet jelentő 1290 köbcentiméteres, akár a legerősebb, 1962 köbcentiméteres motorról legyen is szó, mindegyik könnyűfém ötvözetből készült. A sportos teljesítményt ikerkarburátorok alkalmazásával érték el, de persze voltak kivételek. Az amerikai exportra gyártott 1750 GTV és 2000 GTV változatok például befecskendezőt kaptak – sajnos ormótlan, fekete színű műanyaggal borított lökhárítókat is.
A korszak autóinak színvonalához képest nemcsak az erős motor (már az alapváltozat is 101 lóerősre sikerült) okozott meglepetést, de az ötsebességes váltó is, amely akkoriban nem volt éppen mindennapos.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2017. januári számában olvasható.