Gyalogosbarát skandináv

Volvo V40CC

A nagy autóiról közismert Volvo már jó ideje jelen van a kisebb termetű autók piacán is, e szegmensben versengő legújabb modelljük a 2012-ben bemutatott V40-es, amely az S40-es és a V50-es Volvókat váltotta le. A kis családi autó vagány és látványos változata CC, azaz Cross Country névre hallgat és sportos szabadidő-autónak készült.

 A C30-as Volvo gyártásának beszüntetésével a V40-es lett a skandináv gyökerű autógyártó belépőmodellje, így legalább akkora figyelem irányul rá, mint a luxus-Volvókra. Mint annyi modern Volvo, a V40-es is számos Ford által fejlesztett alkatrésszel rendelkezik, ezek közül talán a „Ford C1” jelzésű padlólemez a legfontosabb, amely számos Mazdában, Fordban és Volvóban is megtalálható manapság. Ahogyan a V40-es is egyetlen karosszériával – ötajtós „hatchback” – kapható, úgy a CC-nek sincsen szedán, illetve kombi változata, e tekintetben tehát nem történt radikális változtatás. Ami mégis különlegessé teszi a V40 Cross Countryt, az a négy centiméter, amellyel a karosszéria távolabb került az úttesttől. Ugyan a katalógusok és a reklámok az enyhe terepek legyőzésére is alkalmas kirándulóautóként (is) hirdetik az újdonságot, a városi utakat izgalmas rutinpályává változtató megsüllyedt csatornafedelek, kátyúk, villamossínek, fekvőrendőrök is méltó ellenfélre találhatnak benne. Az emelés hatására a kis Volvo nem vált támolygóssá, úttartása példás. A V40 CC az emelt hasmagasság mellé néhány látványos kiegészítő elemet is kapott – például műanyagból készült íveket a kerékjáratokba, illetve a küszöbre. 

A kis Volvo egyik nagy újdonsága az, hogy nemcsak az utasaira vigyáz példamutató gondossággal – egy Volvótól nem is várnánk mást -, de a közlekedőtársakra is. Ha az autó vezetőjének lankad a figyelme, vagy egy másik autós néz éppen másfelé, netán egy óvatlan gyalogos lép le a járdáról, a City Safety rendszer képes arra, hogy automatikus vészfékezéssel elkerülje az ütközést. Feltéve persze, hogy az autó nem haladt ötven kilométeres óránkénti sebességnél gyorsabban, illetve az „akadály” nem túl hirtelen bukkant fel előtte. Ha a V40 CC útjába gyalogos kerül, de az ütközés elkerülhetetlen – például azért, mert az út síkos, vagy az autó sebessége volt túl magas – a szélvédő előtt azonnal kinyílik a gyalogoslégzsák (ízlelgessük ezt a szót, hamarosan olyan általános lesz, mint amilyenné a „légzsák” vált) és lehetőség szerint megóvja őt a sérülésektől. Ez azonban nem minden! A modern autóknál alapvető biztonsági követelmény, hogy a motorblokk és a géptető között nagyobb rés legyen, ennek magyarázata pedig az, hogy legyen egy „gyűrődési zóna” a gyalogos teste számára, vagyis becsapódásának energiáját lehetőség szerint a motorháztető rugalmas anyaga tompítsa, ne a motorblokk kérlelhetetlen fémje. A V40 CC nemcsak légzsákot nyit a gyalogosnak, de egyúttal meg is emeli a géptetőt, ezzel is csökkentve a sérülések bekövetkezésének lehetőségét, súlyosságukat.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2013. szeptemberi számában olvasható.