Meghalt és feltámadt

DTM – a Száguldó Cirkusz óvodája

Egy motorsport népszerűségét sokféleképpen mérhetik. A nézők száma, a reklámbevételek, a közvetítésekből befolyt milliók hasznos és pontos indikátorok lehetnek. Különösen fontos azonban, hogy a legjobbak közül kik állnak rajthoz a versenyeken: a Német Túraautó Bajnokság ezen a téren egyáltalán nem panaszkodhat. Ide vágynak a „nyugdíjazott” F1 versenyzők, ugyanakkor F1 óvodának is számít, mert a legtehetségesebbek innen jutnak be a Száguldó Cirkuszba.

A Német Túraautó Bajnokság (azaz DTM, vagyis Deutsche Tourenwagen Masters) 2014-ben, életének huszonhatodik évében újra eljutott a Hungaroringre.

A legnépszerűbb európai versenysorozat mai formája nem egyik napról a másikra alakult ki. Mindezt pontosan mutatja az a tény, hogy az 1984-es első futam után többször nevet és szabályokat változtatott – mostani formáját 2000-ben nyerte el és mára véglegesnek tekinthető. A DTM harmincadik születésnapján erősebb, mint valaha, nem véletlenül emlegetik úgy is, mint a „Kis Forma-1”. A DTM legtehetségesebb pilótáinál a Forma-1 istállók kilincselnek, ahogyan a pályájukat a Száguldó Cirkuszban befejező versenyzők is szívesen igazolnak a Német Túraautó Bajnokságba. Olyan nevek hitelesítik immár a versenysorozatot, mint Mika Häkkinen, Ralf Schumacher, David Coulthard, Heinz-Harald Frentzen, Jean Alesi, Christijan Albers.

A kezdetek kezdetén a Német Autós Gyorsasági Bajnokság (DRM) létezett csupán, amelyet 1972-ben rendeztek meg először. A DRM utolsó futama 1985-ben zajlott le, de 1984-ben már elindult a DTM is. A két verseny két szezonon keresztül párhuzamosan futott, a DRM során összegyűjtött tapasztalatokat pedig felhasználták a DTM szervezői is. Mivel a DRM-et kezdetben csak német versenypályákon rendezték meg, de aztán kiterjesztették belga, holland, olasz és angliai helyszínekre is. A DTM már elsőre ezt a receptet követte, a német autókat kivitte Európába, ezzel a verseny az öreg kontinens versenye is lett. Az első, nagyobb változás 1995-ben következett be, amikor a verseny nevet váltott. Nemzetközi Túraautó-bajnokság névre keresztelték el, de e néven csak egy szezont élt meg. A rajongóknak ezután néhány évig a Német Szuper-túraautó Kupa versenyeivel kellett beérniük. A DTM aztán 2000-ben feltámadt, azóta pedig évről évre bebizonyítja létjogosultságát. Miért ilyen sikeres? Mivel hódította meg a nézőket? Egyrészt a legnagyobb német gyártók között zajlik a küzdelem, azaz gyakorlatilag a Mercedes, az Audi és a BMW harca. A német autógyártás még mindig a világ élvonalába tartozik, így egyáltalán nem hat közömbösen az autópiacokra, mi és hogyan történik a futamokon… Mivel a három legerősebb német autógyártó között kiegyenlített a küzdelem, soha nincs előre lejátszott menet, bármikor lehet meglepetésekre számítani.

A cikk folytatása a Veterán Garázs Magazin 2014. szeptemberi számában olvasható.